Americká formácia Tom Petty and the Heartbreakers plánuje cez leto vydať album Hypnotic Eye. Novinka bude obsahovať 11 skladieb a o jej produkciu sa postaral líder kapely Tom Petty, gitarista Mike Campbell a Ryan Ulyate.

Šesťdesiattriročný Petty v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone uviedol, že Hypnotic Eye môže fanúšikom pripomínať prvé dva albumy formácie, a teda eponymnú štúdiovku z roku 1976 a You're Gonna Get It! (1978).

"Mike povedal, že spievam ako na prvých dvoch albumoch. Možno, že skutočne tak znie. Ale kapela odvtedy prešla 30 rokov. Vedel som, že chcem urobiť rock'n'rollovú nahrávku. Už dlho sme nespravili priamočiaru vec, ktorá je rocková od začiatku až do konca," vyjadril sa hudobník a dodal, že formácia je stále v dobrej kondícii a nový album predstaví aj počas turné. "Táto kapela stále rastie a rastie a to je neskutočný dar. Len tak skoro neskončíme," vyhlásil.

Biografia

Tom Petty and the Heartbreakers sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1976. Vznikli v Gainesville na Floride a v súčasnosti formáciu okrem spomínaných členov tvoria aj Benmont Tench (klávesy), Ron Blair (basgitara), Scott Thurston (gitara) a Steve Ferrone (bicie).

Skupina vydala zatiaľ dvanásť štúdioviek, pričom v americkom rebríčku Billboard 200 sa doteraz najviac darilo tretiemu počinu Damn the Torpedoes (1979) a ostatnej nahrávke Mojo (2010). Podľa odhadov predali viac ako 80 miliónov kópií albumov. Tom Petty and the Heartbreakers v roku 2002 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/tompetty

Súvisiaci interpreti: Tom Petty