Populárny spevák Robo Opatovský má dve obľúbené témy. Jednou sú Vianoce a druhou láska. V novinke Navždy spieva o najsilnejšom cite, s ktorým možno prekonať všetky prekážky. Sám je pritom príkladom toho, že aj v "bohémskej" muzikantskej brandži majú miesto dlhotrvajúce vzťahy, a je smutný z toho, čo vidí okolo seba.

"Často počúvam, ako ľudia vzdávajú boj o lásku, nie sú trpezliví, nesnažia sa hľadať kompromisy. Dnes je rýchla doba a mám pocit, že sa to premieta aj do vzťahov. Je veľmi smutné, že pri malej kríze to ľudia vzdávajú a odchádzajú od seba. Skladbou Navždy vzdávam hold vzťahom, ktoré vydržia desiatky rokov. Ľuďom, ktorí spolu prekonávajú prekážky. Netešia sa len z krásnych chvíľ, ale stoja pri sebe aj v ťažkých obdobiach. V dobrom aj v zlom, až kým nás smrť nerozdelí - tak to vidím ja," vysvetľuje svoj pohľad na vzťahy Robo Opatovský.

Chce nadviazať na úspech hitu Keď muž miluje ženu

"Pre mňa je zaväzujúce to, že som mojej manželke sľúbil lásku na celý život. Možno som v tomto staromódny, ale bral by som to ako životnú prehru, ak by som sa zachoval inak, ako som 9. mája 2009 sľúbil," spomína Robo na manželský sľub svojej drahej Kataríne, s ktorou majú štvorročnú dcérku Hanku. Sám pritom nepochádza z ideálneho manželstva. Jeho rodičia žili oddelene a keďže matka sa oňho nestarala veľmi príkladne a viac ju zaujímal nočný život a alkohol, v šiestich rokoch ho súd zveril do opatery otca. Možno aj preto si viac váži hodnoty, na ktoré dnes mnohí ľudia zabúdajú.

Téme lásky boli venované aj jeho predošlé tri single Keď muž miluje ženu, Bezhlavo ti verím a Náhodná. V poslednej menovanej napríklad opisuje moment stretnutia s Katkou. Najväčší úspech však mal jednoznačne singel zo septembra 2017 Keď muž miluje ženu, ktorý má po roku na Youtube už takmer 1,8 milióna prehratí, hoci v rádiách nedostal toľko priestoru, koľko by si zaslúžil. Zaujímavosťou je, že lyric video má viac pozretí ako videoklip, ktorým spevák prispel k boju voči rasovým predsudkom. V prípade novinky Navždy sa vizuál drží myšlienky textu bez širšieho presahu, no spevák verí, že ňou nadviaže na vlaňajší veľký úspech.


Hudbu si Robo Opatovský tradične zložil sám, no po prvý raz pri jej dotváraní spolupracoval s klaviristom a producentom Rolandom Kánikom. V skladbe sa svojim krásnym hlasom blysne aj mladá speváčka Doris. Text k pesničke tentoraz napísal Juraj Žák

"V prípade textu som išiel hlavne po úprimnosti. Tento text viem dokonale precítiť, nakoľko tak žijem dennodenne. A Juraj to opísal majstrovsky! Potom, už keď mi v hlave znela melódia, a aj pri realizácii demoverzie, som vedel, že toto nebude 'gitarovka', ale 'klavírovka' so slákmi, a že to nebude intímne znejúca pieseň, ale dramaturgicky vystavaná veľká skladba. Do budúcna by som rád privítal aj orchestrálnu verziu. Veľmi sa mi páči napríklad Kollerova orchestrálna verzia pesničky Chci zas v tobě spát. Som zvedavý, ako sa skladba a moja nová spolupráca s Rolandom bude mojim fanúšikom páčiť," dodáva Robo Opatovský.

nakrúcanie videoklipu Navždy Zdroj: archív Roba Opatovského

V klipe hrá skutočný manželský pár

Hoci skladba je inšpirovaná pármi, ktoré spolu žijú dlhodobo, videoklip je postavený na momentoch, kedy si mladá dvojica, ženích a nevesta, večnú lásku ešte len sľubuje. Napokon, aj samotná pesnička pôsobí ako sľub a mohla by sa stať obľúbenou piesňou mladých zaľúbencov na svadbách. V skutočnosti však v klipe hrá párik, ktorý už má svoj manželský sľub za sebou. "Točili sme so Sandrou a Samom, ktorí sú manželia, majú spolu dieťa a sú šťastní, čo je na ich vidieť. Výborne vyzerali na kamere, boli prirodzení... Preto som si ich vybral do môjho klipu," hovorí spevák.

Klip, pod ktorým je podpísaný jeho dvorný režisér Samuel Hindy, sa nakrúcal na rôznych romantických historických miestach v Skalici, kam sa Robo nedávno presťahoval. "Keď som sa usadil v Skalici, navštívil som veľa zaujímavých miest, ktoré toto mesto a jeho okolie ponúka. Úžasná Rotunda svätého Juraja z 11. storočia, takisto Baťov kanál, v neďalekých Kopčanoch je dychberúca kaplnka svätej Margity Antiochijskej z 9. storočia, je toho naozaj veľa na obdivovanie," dodáva Robo Opatovský.

Informácie a fotografie z nakrúcania redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Novinky speváka môžete sledovať na jeho oficiálnej stránke www.roboopatovsky.com. 

Foto: Samuel Hindy / koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský