Už dávno sa v jednom týždni neurodilo na domácej scéne toľko noviniek, ako za uplynulých sedem dní. Nové klipy a skladby totiž predstavili Kontrafakt, Delik, Modré Hory, 4D, Slipo s Hajtkovičom, Druhá Strana a tiež LA4 s Wichom. V zámorí zas zaujali napríklad Alicia Keys s Kendrickom Lamarom, Big Boi alebo Talib Kweli.

Kontrafakt po kratšej pauze potešil svojich fanúšikov štvrtým klipom k albumu Navždy. Rytmus, Ego a Anys sa po Stokujeme vonku, Odviati vetrom a JBMNT rozhodli dodať vizuál skladbe V mojom svete, do ktorej si prizvali aj dvoch zástupcov mladšej generácie, a to konkrétne Separa a Ektora. Viac o tomto klipe si môžete prečítať TU.

Kontrafakt feat. Separ & Ektor - V mojom svete

Už šieste video prichystal Delik k albumu Sloboda. Netradične si zvolil ako kandidáta na klip Outro, v ktorom mu asistujú členovia kapely Komplot. Na koniec apríla pritom Delik oznámil premiéru siedmeho a posledného videa zo Slobody, ktoré vzniklo počas jeho nedávnej návštevy Los Angeles.

Delik feat. Komplot - Outro (Kerka)

Modré Hory získali v nedeľu Radio_Head Award za album Big Beat a v ten istý deň predstavili aj nový videoklip. Ten vznikol k úplne novej skladbe Nepokoj, ktorá je ústrednou piesňou k filmu Slovensko 2.0. O jej produkciu sa postarali, ako je to už u Modrých Hôr dobrým zvykom, Peko a Roland Kánik. Viac o tejto skladbe ako aj samotnom filme sa dozviete TU.

Modré Hory - Nepokoj
 
4D v zložení Čistychov, DNA, Mišo Biely a G-Bod vydajú už tento piatok svoj druhý album s názvom 4. Ako pravdepodobne poslednú ochutnávku z neho zverejnili úvodnú skladbu P.P.D. (akronym pre Párty pre dospelých), pričom tak spravili priamo prostredníctvom klipu. V ňom si okrem samotných členov 4D zahrali napríklad aj Bacil alebo Johnny Mečoch.

Krst novinky sa uskutoční priamo v deň vydania v bratislavskom Ateliéri Babylon, po ktorom skupina v rámci turné vystúpi aj v Nitre, Žiline, Trenčíne, Brezne, Košiciach a Martine.

Exkluzívny predaj lístkov na turné 4D:  Predpredaj.sk

4D - P.P.D.

Slipo a Hajtkovič prednedávnom vypustili klip k skladbe Moja cesta s hosťujúcim Rytmusom a najnovšie predstavili aj spoluprácu s Egom s názvom Jak myslíš, tak bude, v ktorej sa o refrén postarala Tina. Obe skladby pochádzajú z albumu Kde je rap?.

Slipo & Hajtkovič feat. Ego & Tina - Jak myslíš, tak bude

Miki Mora a Moloch Vlavo, spoločne známi ako Druhá Strana, pripravujú po rokoch tretí album, z ktorého predstavili už druhý videosingel. Ide o skladbu Jednou nohou, ktorú rovnako ako Čo si jak?! produkoval Abe. Samotný album by mal vyjsť už o mesiac.

Druhá Strana - Jednou nohou

Separ sa okrem V mojom svete predstavil tento týždeň aj v klipe ku skladbe Denně, ktorú majú na svedomí LA4 a DJ Wich, pričom na refréne je spevák Martin Svátek. Track je zároveň prvým singlom z pripravovaného spoločného albumu LA4 a Wicha, o ktorom však zatiaľ nie sú žiadne ďalšie informácie.

LA4 & DJ Wich feat. Separ & Martin Svátek - Denně

Avizovaná spolupráca Alicie Keys a Kendricka Lamara konečne uzrela svetlo sveta. Skladba s názvom It's On Again, ktorú produkovali Pharrell Williams a Hans Zimmer, sa bude nachádzať na soundtracku pripravovanej snímky Amazing Spider-Man 2. Viac sa dozviete TU.

Alicia Keys feat. Kendrick Lamar - It's On Again

Big Boi síce pred dvoma týždňami ukončil svoju remixovú sériu, no následne prisľúbil ešte jeden bonusový mash-up. A kedže svoj sľub splnil, tak tu dnes máme ešte záležitosť s názvom Mrs. Vandebilt Told Me, v ktorej skombinoval svoju skladbu Mama Told Me (feat. Little Dragon & Kelly Rowland) s piesňou Mrs Vandebilt od kapely Wings.

Big Boi feat. Little Dragon, Kelly Rowland & Wings - Mrs. Vandebilt Told Me

Talib Kweli pokračuje v nakrúcaní videí k jeho aktuálnej štúdiovke Gravitas. Najnovšie sa vizualizácie dočkala skladba State Of Grace s hosťujúcou Abby Dobson, pričom ide o animovaný klip.

Talib Kweli feat. Abby Dobson - State Of Grace

Raekwon a Ghostface Killah sa rozhodli nahrať vlastnú verziu skladby Thim Slick od Fabolousa, pričom v nej ponechali aj pôvodnú prvú slohu a refrén. Rae a Ghost už spolu nahrali obrovské množstvo skladieb, no Thim Slick je jednou z mála, kde rapujú na striedačku.

Raekwon & Ghostface Killah - Thim Slick (Remix)

Freeway a producent Girl Talk vydajú na budúci týždeň spoločné EP s názvom Broken Ankles. Nahrávka bude obsahovať šesť skladieb vrátane singla Tolerated, v ktorom hosťuje Waka Flocka Flame. Práve k tomuto tracku už vzniklo aj video, ktoré si teraz môžete pozrieť.

Freeway & Girl Talk feat. Waka Flocka Flame - Tolerated

Na koniec tu máme ešte jeden spoločný projekt s názvom Jaded Incorporated, za ktorým stoja spevák Mayer Hawthorne a producent 14KT. Tí sa poznajú už od strednej školy a momentálne pripravujú album The Big Knock s termínom vydania 17. júna. Prvou ochutnávkou je pieseň Coconut Sofa, ktorá dorazila vo forme lyric videa.

Jaded Incorporated - Coconut Sofa

Autor: Miguel Mitchél
Foto: YouTube

Súvisiaci interpreti: Alicia Keys, Kontrafakt