Nemecký návrhár Karl Lagerfeld zverejnil na internete krátky film, ktorý sprevádzal módnu prehliadku Métiers d’art v Salzburgu. Nesie názov Reincarnation a zahrali si v ňom americký hudobník Pharrell Williams a britská modelka Cara Delevingne. V úlohe cisára Františka Jozefa I. a jeho manželky Sissi prežívajú historickú love story.

Takmer osemminútový film má tri dejové časti. Zo začiatku sa divák oboznamuje s Carou Delevingne ako čašníčkou v rakúskom hoteli. Medzi hosťami sa objavuje návrhárka Coco Chanel, ktorú si rovnako ako v Lagerfeldovom minuloročnom filme The Return zahrala herečka Géraldine Chaplin.

Skladateľa, producenta a speváka Pharrella Williamsa je vidieť až keď Coco vchádza do výťahu. Ide o tri kľúčové postavy krátkeho príbehu.

Cara Delevingne a Pharrell - Reincarnation Zdroj: Karl Lagerfeld

Keď odbije polnoc, divák je svedkom, ako obrazy vo sne hlavných hrdinov ožívajú pre spoločný tanec. Z liftboya a čašníčky sa tak stáva panovnícka dvojica užívajúca si pieseň CC The World, ktorú exkluzívne pre Reincarnation zložil samotný Pharrell.   

81-ročný módny návrhár, kostymér a fotograf Karl Lagerfeld uviedol, že jeho zámerom bolo pobaviť a zľahčiť historický kontext udalosti, keď v roku 1954 Coco Chanel pri návšteve Rakúska získala inšpiráciu od miestneho liftboya. Na základe jeho pracovného kabátika vytvorila jeden zo svojich najslávnejších návrhov. "Je v ňom (vo videu, pozn. red.) trošku popartu. Nemá byť historickou rekonštrukciou alebo niečím vážnym," vyjadril sa Lagerfeld pre magazín Women's Wear Daily.


Tápajúca Gwen Stefani

Lagerfeldovo video je naozaj výpravné a svojím dejom spájajúcim rôzne historické epochy aj pútavé. To sa však nedá povedať o ďalšej "pharrellovke". Jej hlavnou protagonistkou je Gwen Stefani, ktorá sa po siedmich rokoch vracia na scénu ako sólová speváčka. Zdá sa, že 45-ročná matka dvoch detí pokračuje vo svojom animovanom "ťažení". Už prvý singel Baby Don't Lie obsahoval množstvo počítačových efektov. Novinka Spark The Fire je tiež do veľkej miery animovaná, striedajú sa v nej aj scény z klubu. Za oba single zo speváčkinho nadchádzajúceho albumu je režisérsky zodpovedná Sophie Muller.

Williams so Stefani už spolupracoval na skladbách ako Can I Have It Like That či Hollaback Girl. Posledná menovaná v roku 2005 dobyla americký rebríček Billboard Hot 100, aktuálna spolupráca však taká úspešná zatiaľ nie je. S Baby Don't Lie, ktorá je jej prvým sólovým singlom od roku 2008, speváčka veľký ohlas nemala a zrejme to tak bude aj v prípade klubovky Spark The Fire. Obe piesne by sa mali nachádzať na speváčkinom treťom sólovom albume, ktorého názov ani termín vydania zatiaľ neprezradila. Rodáčka z kalifornského mesta Fullerton okrem toho pracuje aj na novej štúdiovke formácie No Doubt. 


Autor: Marek Majzon (zdroj: SITA)
Foto: Youtube, Karl Lagerfeld (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Gwen Stefani, Pharrell Williams