Britský spevák Robert Plant plánuje 8. septembra vydať novú nahrávku s názvom lullaby and…The Ceaseless Roar. Štúdiovka, ktorú 65-ročný spevák nahráva s formáciou The Sensational Space Shifters, je podľa jeho slov miestom stretnutia africkej hudby a Led Zeppelin.

Na albume, ktorý predznamenáva prvý singel Rainbow, sa bude nachádzať až 11 skladieb. "Je to intenzívna a energická nahrávka, v ktorej sa africká hudba a nadšenie stretávajú s Led Zeppelin," uviedol na margo novinky Robert Plant.

Album je prvou Plantovou nahrávkou od roku 2010, kedy priaznivcov potešil kúskom Band Of Joy. Slávny hudobník novinku nahral s doprovodnou kapelou The Sensational Space Shifters, s ktorou v júli vystúpil aj na festivale Colours Of Ostrava.

"Som veľmi rád, že môžem pracovať s The Sensational Space Shifters. Vychádzajú zo vzrušujúcich oblastí súčasnej hudby. Už som niečo zažil a tak som sa sám seba pýtal, či mám čo povedať. Či mám v sebe, v mojom srdci, ešte nejakú pieseň. Rozumiem životu a tomu, čo som zažil. Cestou prichádzajú rôzne očakávania, sklamania, radosti, otázky a silné vzťahy. Teraz dokážem vyjadriť moje pocity cez melódiu, silu a tranz v kaleidoskope zvuku, farby a priateľstva," uviedol Plant.


Robert Plant sa narodil 20. augusta 1948 vo West Bromwich v Staffordshire. Preslávil sa v legendárnej kapele Led Zeppelin, s ktorou vydal albumy ako Led Zeppelin II (1969), Led Zeppelin III (1970), Led Zeppelin IV (1971) či Physical Graffiti (1975). Rozpad jednej z najlepšie predávaných kapiel sveta prišiel v roku 1980 so smrťou bubeníka Johna Bonhama.

Plant počas svojej sólovej kariéry spolupracoval napríklad so skupinami ako Priory of Brion, Strange Sensation alebo Band of Joy, s bývalým kolegom a gitaristom Led Zeppelin Jimmym Pageom, či so speváčkou Alison Krauss. Sólový debutový album Pictures at Eleven vydal v júni 1982 a zatiaľ poslednú nahrávku Band of Joy ponúkol v roku 2010. Album Raising Sand (2007), ktorý nahral so 43-ročnou Krauss, získal v roku 2009 päť cien Grammy.

Tracklist albumu lullaby and... The Ceaseless Roar:

1. Little Maggie
2. Rainbow
3. Pocketful Of Golden
4. Embrace Another Fall
5. Turn It Up
6. A Stolen Kiss
7. Somebody There
8. Poor Howard
9. House Of Love
10. Up On The Hollow Hill (Understanding Arthur)
11. Arbaden (Maggie’s Babby)


Zdroj: PR, SITA, archív Hudba.sk
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Robert Plant