Jednodňový festival Tribute to Freedom (Pocta slobode) opäť prinesie hudbu do magického prostredia hradu Devín. Ťahákmi sú nemecká hviezda 80. rokov Jennifer Rush a obľúbený český spevák Dan Bárta, slovenskú scénu bude reprezentovať rock'n'rollová partička The Cellmates, ktorá je posledným potvrdeným menom.

The Cellmates patria medzi kapely, ktoré dokážu rozprúdiť zábavu u fanúšikov všetkých vekových kategórií. Ich skladby sú inšpirované americkou hudbou 50. rokov, konkrétne štýlmi rock'n'roll a rockabilly. Svojou hudbou a dobrou náladou už nakazili fanúšikov na Slovensku a v Česku, ale i vo vzdialenejšom zahraničí. Vystupovali aj na najväčších festivaloch ako Pohoda, Rock for People, Grape festival alebo Trutnov. 

Na svojich koncertoch hrávajú skladby z debutového albumu Rockabilly Feeling, ktorý The Cellmates vydali koncom roka 2012, ale aj najväčšie rockové a rock'n'rollové hity ako Summer of '69 Bryana Adamsa či C'mon Everybody od Eddieho Cochrana.


5. ročník podujatia Tribute To Freedom sa priamo na hrade Devín uskutoční v sobotu 3. augusta. Letný večer v krásnom prostredí dýchajúcom históriou zavŕši Jennifer Rush, interpretka nezabudnuteľnej skladby The Power Of Love, pred ňou vystúpi Dan Bárta s kapelou Illustratosphere a The Cellmates. Na predchádzajúcich ročníkoch Pocty slobode vystúpili Sinéad O'Connor, Eric Burdon so skupinou The Animals, spevák skupiny Yes Jon Anderson či Electric Light Orchestra Original Members. 


Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka podujatia.

Foto: Cellmates.sk

Súvisiaci interpreti: The Cellmates