Na festivale BeeFree, ktorý sa bude konať 26. a 27. júla 2013 na letisku v Trenčíne, sa okrem viac ako 150 domácich dídžejov predstavia aj dvaja producenti zo zahraničia. Z Fínska pricestuje na Slovensko dídžej Lovetone a z Holandska mladá nádej svetového trancu Juventa.

Lovetone je odpoveďou na švédske hviezdy tanečnej hudby, ktoré zapĺňajú kluby na celom svete. V rodnej krajine spolupracoval s menami ako Heikki L alebo Turismo. O jeho aktuálnom progrese a ambícii presadiť sa aj mimo Fínska svedčí fakt, že sa upísal labelu Flamingo Recordings holandskej superstar Fedde Le Granda. Ukážky z jeho tvorby sú dostupné na webovej stránke soundcloud.com/lovetonemusic.

Lovetone & Turismo - Can You Feel Me

18-ročnému Holanďanovi Jordinovi Postovi, ktorý tvorí a vystupuje pod menom Juventa, prorokuje hviezdnu budúcnosť samotný Armin van Buuren. Napriek mladému veku toho na scéne stihol už veľa. Na konte má už niekoľko úspešných singlov (Dionysia, Metamorphose alebo Bente), EP nahrávok i remixov (napríklad aj pre Dash Berlin) a hranie na svetoznámej sérii A State of Trance. Jeho tvorba je dostupná na webovej stránke soundcloud.com/juventa

Juventa - Metamorphose

Lovetone aj Juventa vystúpia na najväčšej tanečnej párty leta v noci z piatka na sobotu. Obaja sa predvedú na trance stagei. Na festivale BeeFree bude celkovo päť pódií. Tie budú znova rozdelené podľa žánrov drum&bass, house, trance, techno a techhouse. Hudobná produkcia bude trvať nepretržite 36 hodín, hrať sa začne v piatok 26. júla o 18:00 a hudba doznie v nedeľu 28. júla o 06:00 ráno. Kompletný lineup v súčasnosti orgaizátori finalizujú, zverejnia ho okolo 15. júla. 

Dejiskom jubilejného ročníka jedinečného podujatia bude spomenuté letisko Trenčín, kam sa akcia sťahuje z Piešťan. Podstatnou informáciou je, že BeeFree bude opäť zadarmo. Platiť sa bude len za parkovanie, ktoré bude stáť 10 eur. Návštevníci budú mať v celom areáli k dispozícii aj voľne prístupné wi-fi.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Papač, PR manažér festivalu. Viac na www.beefree.sk a facebook.com/beefreefestival.