Spevák Thomas Puskalier po novom klipe a maxisingli prichádza s ekologickým turné. Tematiku životného prostredia chce priblížiť najmä žiakom aj študentom po celom Slovensku. Asistovať mu pritom budú tanečné formácie The Pastels a Spin Dance Group.

Thomas Puskailer prezradil, že spolu s manželkou Abbie sa snažia žiť v súlade s prírodou. "Ja a Abbie máme pozitívny vzťah k ekológii, bio produktom a snažíme sa šetriť životné prostredie. Tým sme sa nikdy netajili. Preto som sa rozhodol ekologické posolstvo predstaviť mládeži na celom Slovensku," vysvetľuje spevák.

Cieľom jeho turné s názvom Eco Tour je priblížiť tematiku životného prostredia a ekológie študentom základných a stredných škôl. Využije k tomu kombináciu hudby, tanca, filmu a workshopov.

"Tento projekt je zameraný na deti, ich záujem je totiž ťažké získať. Preto som sa rozhodol, že tému enviromentalistiky spojím do atraktívnej audio-vizuálnej show. Po nej si môžu deti vyskúšať interaktívne workshopy, v ktorých budú môcť zábavnou formou otestovať a nadobudnúť nové vedomosti," opisuje hudobník netradičnú zábavno-vzdelávaciu platformu.

O tanečné kreácie sa postarajú The Pastels, známi zo súťaže Česko Slovensko má talent, a tiež tanečná formácia Spin Dance Group. Zaujímavou novinkou je Eco Tour TV, ktorú Puskailerov tím vytvoril na Youtube.com.

"Moji kolegovia hudobníci a iné známe osobnosti mi vyjadrujú podporu. Niektorí aj opisujú svoje ekologické zvyky v domácnosti. Je to fantastické," neskrýva radosť Thomas. Myšlienku ekologického turné už podporili hudobníci Zuzana Smatanová, Tina, Tomi Popovič, moderátori Adela a Sajfa či herci Dano Dangl, Dušan Cinkota a Mirka Partlová.

V rámci Eco Tour má spevák, skladateľ a showman v pláne navštíviť Bratislavu, Trnavu, Hlohovec, Nové zámky, Prešov, Košice, Žilinu, Banskú Bystricu a iné mestá. O tom, že to s ekologickým odkazom myslí naozaj vážne, svedčí aj zoznam partnerov projektu: Ekológia v objektíve, Sodastream, Greenpeace, eco4you, Ekotopfilm, Envi-Pak & Zelený Bod, Bratislavská papierenská spoločnosť, Kvant, Bratislavská vodárenská spoločnosť, Vodárenské múzeum BVS, Modrá Škola a Mladí reportéri. 

Zatiaľ potvrdené zastávky Eco Tour v roku 2012:

12. 4. - Križovany nad Váhom, Kultúrny dom
19. 5. - Bratislava, Vodárenské Múzeum
5. 6. - Skalica, Františkánska Záhrada
26. 6. - Trnava, Mestský Amfiteáter

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Viac informácií o projekte nájdete na www.ecotour.sk.


Foto: Jano Horák