Speváčka Lucia Gibarti prespievala jednu z najznámejších skladieb Karola Duchoňa s názvom Cítim. Výsledkom je akustická verzia plná emócií, z ktorej majú fanúšikovia zimomriavky. Zverejnila k nej aj autentický live videoklip, ktorý sa natáčal v prostredí hotela Zelená Lagúna na Domaši v spolupráci s režisérom Petrom Gáborom.

"Karol Duchoň hudbu miloval a všetku jeho lásku cítiť v každej jednej piesni. Bol to samorast. Bez hudobnej školy, s nádhernou barytónovou farbou, unikátnym prejavom, aký sa nedá naučiť a s akým sa jednoducho narodíte," poznamenala Lucia Gibarti.

"Pre mňa bol vždy úžasný spevák približujúci sa úrovni Karla Gotta a vždy som túžila naspievať práve túto skladbu. S kapelou ju hráme aj na našich koncertoch, no v zrýchlenej verzii. Skladba Cítim vznikla v roku 1974 v pôvodnej anglickej verzii pod názvom Feelings, autorom hudby je Albert Morris. Neskôr ju prespievala aj americká speváčka Nina Simone. Slovenský text k nej napísal textár Albín Škoviera a Karol Duchoň to bravúrne zaspieval," dodáva speváčka.

Lucia Gibarti je členkou slovenskej kapely Hrdza, s ktorou koncertuje na Slovensku i v zahraničí. S kapelou aktuálne pracujú na nových piesňach, no Lucia sa venuje aj vlastnej tvorbe a čoskoro jej fanúšikov čaká ďalšia novinka.

"Onedlho plánujem vydať novú pieseň, bude v slovenskom jazyku a mala by vyjsť koncom augusta. Pripravujem k nej aj tematicky ladený videoklip a už sa veľmi teším na výsledok," uzatvára speváčka, charakteristická svojou autentickosťou, nevšednou farbou hlasu a hlavne chuťou tvoriť a koncertovať.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Miroslav Felber. Správu sme upravili.