Americká rocková kapela Linkin Park zverejnila skladbu Battle Symphony, ktorá potvrdzuje slová Mikea Shinodu, že prvý singel Heavy bol reprezentatívnou ukážkou pripravovaného albumu.

Novinka, ktorú kapela predstavila spolu s lyric videom, je totiž rovnako vymäknutá popová záležitosť ako spomínaný singel s hosťujúcou speváčkou Kiiarou. Obe skladby sa budú nachádzať na siedmom štúdiovom albume s názvom One More Light. Na trh sa nahrávka dostane 19. mája na CD aj na vinyle. Následne kapela vyrazí na turné, v rámci ktorého vystúpi aj na pražskom festivale Aerodrome, či o pár dní neskôr na rakúskom Nova Rocku.


Prečítajte si:

Linkin Park ohlasujú nový album, singlom á la Katy Perry rozdelili fanúšikov

Najpopovejší Linkin Park už aj s klipom: Pozrite si spevákov boj s démonmi

Linkin Park
 vznikli v roku 1996 v Kalifornii a v súčasnosti v nej pôsobia Chester Bennington, Mike Shinoda, Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Na konte majú albumy Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012) a The Hunting Party (2014).

Skupina vydala aj niekoľko EP nahrávok, živákov, dve kompilácie či dva remixové albumy. Medzi najväčšie hity držiteľov dvoch cien Grammy patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/linkinPark

Súvisiaci interpreti: Linkin Park