Aj v aktuálnom neľahkom roku 2020, poznačenom pandemickou krízou, sa martinskí producenti Drozďo & Demex spojili s mladým spevákom, skladateľom a producentom Jurajom Hnilicom. Spoločne nahrali novú verziu jednej z najznámejších piesní skupiny IMT Smile, ktorá v tanečnej verzii získala nový rozmer.

Pesnička Ľudia nie sú zlí, ktorej autormi sú Ivan Tásler (hudba) a Daniel Hevier (text), vyšla ešte v roku 1998 na druhom albume IMT Smile - Valec. Odvtedy je neodmysliteľnou súčasťou koncertov prešovskej stálice, a zároveň dlhodobo patrí medzi jej nahranejšie hity v rádiách.

Nápad na vytvorenie tanečnej verzie tejto skladby vznikol v roku 2019, keď boli DrozďoDemex pozvaní do talkšou Petra Marcina Neskoro večer. Pôvodná požiadavka moderátora bola, aby dvojica producentov pripravila ľubovoľnú skladbu, ktorú budú môcť naživo spoločne zaspievať. Vybrali si práve pesničku Ľudia nie sú zlí, ktorá za dve dekády od vydania doslova zľudovela. Úspech tanečnej verzie bol neočakávane veľký, a tak prirodzene viedol k rozhodnutiu vydať túto coververziu oficiálne.


V spolupráci s Jurajom Hnilicom, s ktorým dvojicu spája mesto Martin a majú už na konte aj spoločnú skladbu Kým si spala (2018), tak vznikol veľký tanečný hit pre dídžejov, rádiá a kluby. Juraj naspieval vokály vo vlastnom domácom štúdiu, finálny mix a mastering zrealizovali Drozďo a Demex vo svojom martinskom nahrávacom štúdiu.

Na videoklipe nepracoval žiadny profi kameraman či režisér, Drozďo & Demex si ho spolu s kamarátmi nakrúcali sami. O strih a spracovanie sa postaral Demex, ktorý využil svoje skúsenosti so strihaním videí zo série "Rybárske videá s Demexom". Lokality záberov vo videoklipe siahajú z rôznych slovenských miest až po Prahu. Na mediálnu podporu skladby Drozďo & Demex opäť oslovili Stana Guláša z umeleckej agentúry a vydavateľstva Golden Entertainment.

Juraj Hnilica je v posledných týždňoch mimoriadne aktívny. Okrem tejto novinky pred pár dňami zverejnil aj spoločnú skladbu s Barborou Švidraňovou, Martinom Harichom a Petrom Juhásom Láska spája, a zároveň propaguje svoj nedávno vydaný tretí sólový album s názvom Pohni líca, ktorý prináša trochu optimizmu do týchto pochmúrnych dní. To isté chcú hudobníci dosiahnuť aj novou verziou pesničky Ľudia nie sú zlí, ktorej hlavným posolstvom je nádej. Okrem Youtube ju poskytli aj na voľné stiahnutie v MP3 a WAV formáte.

Ak vás tvorba dídžejského a producentského dua Drozďo & Demex oslovila, máte sa na čo tešiť - do konca roka plánujú vydať ešte niekoľko singlov.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Stanislav Guláš z agentúry Golden Entertainment. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.