Duo Gnarls Barkley, ktoré tvorí producent Danger Mouse a vokalista Cee-Lo Green, sa nečakane rozhodlo vydať album už tento týždeň aj keď pôvodne bol v pláne až 8. apríla. Podľa nepotvrdených správ je dôvodom to, že ilegálne kópie očakávaného albumu 'The Odd Couple' sa pred niekoľkými hodinami objavili na internete.

"Cítili, že je ten správny čas, tak to proste vydali," - povedal hovorca hudobnej senzácie, ktorá pred dvoma rokmi dobyla svet s hitom 'Crazy'. Rovnako rozprávkové a poetické ako úspech ich debutového singla je aj ich zdôvodnenie náhlej zmeny plánov pri vydaní druhého štúdiového albumu.

"S výmenou ročných období, prebúdzajúcimi sa romantickými pudmi a obnovenou rivalitou v basketbale na stredných školách, môže byť obdobie druhej polovice marca veľmi zmätené. Ľudia teraz potrebujú potešenie a inšpiráciu."

Album 'The Odd Couple' je od včerajška dostupný na iTunes a do konca týždňa by sa mal vďaka vydavateľstvu Atlantic Records objaviť v predaji aj na CD nosičoch. Spevák a raper Cee-Lo Green v rozhovore pre Billboard prezradil, že na podporu albumu chystajú aj niekoľko koncertov, ale v otázke svetového turné ostáva zatiaľ zdržanlivý, nakoľko netuší, ako bude nový album prijatý.

"Verte mi alebo nie, stále si nemôžem dovoliť vziať so sebou na turné celú svoju rodinu. A vypochodovať na pódium smerom k publiku, ktoré vás miluje a spieva spolu s vami je úplne rozdielna vec ako koncert, na ktorom ste kľudne mohli byť aj sám. Je to tak trošku aj o tom."

Zdroj: Nme.com, Billboard.com, wikipedia.org