Úspech skladby 'Another Way to Die', o ktorej je vopred jasné, že je komerčne najvýznamnejšiou, akú člen dua The White Stripes vo svojej doterajšej kariére napísal, bude mať pre neho trpkú príchuť. Inštrumentálna časť titulnej skladby novej bondovky mala totiž bez Whiteovho súhlasu premiéru v televíznej reklame.

Jack White nemôže uveriť vlastným očiam a ušiam. Skladba, ktorú zložil pre soundtrack nového filmu o Jamesovi Bondovi Quantum of Solace (v slovenskom preklade Množstvo útechy), sa totiž ešte pred uvedením filmu objavila v novej reklame na Coke Zero. Tá sa kvôli uvedeniu novej bondovky mení na Coke Zero Zero 7.

Svojím spôsobom tak ide zároveň aj o reklamu nového filmu. Problémom však je, že producenti filmu, ktorí použitie inštrumentálnej verzie skladby v reklame odobrili, sa na názor jej autora "zabudli" spýtať.

Skladba, v plnej verzii aj so spevom od Whitea a Alicie Keys, sa podľa hudobníka mala po prvýkrát objaviť až v traileri k filmu. Nahnevaný White totiž tvrdí, že na základe nahrávacej zmluvy môžu producenti skladbu použiť na propagáciu samotného filmu, no nikdy nedal súhlas na jej licencovanie na reklamné účely tretej strane.

Zatiaľ nie je jasné, či bude White porušenie svojich autorských práv riešiť súdnou cestou, no svojím fanúšikom odkázal, že je sklamaný z toho, že túto skladbu počujú po prvýkrát v komerčnej reklame. Film Quantum of Solace bude mať svoju svetovú premiéru 14. novembra.

Zdroj: Undercover.com.au