Kasárne končia. Na poslednej akcii v košickom Kulturparku, tak ako ho poznáme dnes, budú koncertovať dve francúzske skupiny. Wax Tailor sú medzinárodnou stálicou trip-hopu, Watcha Clan novými hviezdami ethno drum&bassu.

Na Košice čaká jeden z naj koncertov sezóny - dve francúzske skupiny, ktoré vo svojej vlasti patria do špičky klubovej scény. Na poslednej akcii v priestoroch Kasární v sobotu 29. novembra si naživo zahrá aj Isobutane, najvýraznejší talent domácej elektronickej scény, nezaškatuľkovateľný, originálny, zábavný.

Vstupné je v predpredaji 160,- Sk, na mieste 200,- Sk. Súťažiť o voľné vstupy môžete TU.

Wax Tailor si získali pozornosť domáceho európskeho ale aj amerického publika ako francúzska odpoveď na Massive Attack, Portishead, Herbaliser, Gnarls Barkley či DJa Shadowa. Hudobná identita Wax Tailor sa nachádza medzi triphopom (napr. 'To Dry Up', 'Lost The Way', 'Hypnosis') a hiphopom (napr. 'Positively Inclined', 'The Games You Play', 'Walk The Line') so širokou paletou vplyvov od soulu, cez jazz, dub, až po funk. Boli nominovaní na francúzske Grammy, a na US Indie Music Awards.

Pesnička 'Our dance' sa minulý rok stala hitom roka na iTunes, kde aktuálny album 'Hope & Sorrow' (2007) patril medzi najpredávanejšie elektronické albumy viac ako pol roka. Mozgom projektu je turntablista Jean-Christophe Le Saoût, no jeho alias Wax Tailor si ľudí získal aj ako päťčlenná koncertná kapela – vo svojej aktuálnej živej podobe sa prídu predstaviť aj do Košíc.


Wax Tailor - 'Our Dance'.

Watcha Clan čerpajú rytmický základ z drum&bassu a reggae, no hudobná nadstavba je exotická a pestrá. V pesničkách skupiny z multi-kultúrneho Marseille nájdeme marockú gnawu, balkánsku dychovku, egyptské sláky, židovské melódie či arabsko-andalúzske vplyvy. Čerstvý album 'Diaspora Hi-Fi' je manifestom tohto mediteránskeho mixu. Tento rok okrem iných predskakovali skupinám ako Asian Dub Foundation a Transglobal Underground.





Viac videí Watcha Clan nájdete TU.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Elek Kubicsko, organizátor podujatia.