Už tento piatok 13. marca sa v rámci projektu International Jazz Piešťany predstaví pôvodom kanadská speváčka a saxofonistka Sheila Cooper so svojou formáciou Sheila Cooper Quartet. Spolu s ňou sa na pódiu predstavia Christian Havel (gitara), Han Strasser (akustická basa) a Christian Salfellner (bicie). O deň neskôr formácia vystúpi v bratislavskom klube Hlava XXII.

Už tento piatok 13. marca sa v rámci projektu International Jazz Piešťany predstaví pôvodom kanadská speváčka a saxofonistka Sheila Cooper so svojou formáciou Sheila Cooper Quartet.

Spolu s ňou sa na pódiu predstavia Christian Havel (gitara), Han Strasser (akustická basa) a Christian Salfellner (bicie). O deň neskôr formácia vystúpi v bratislavskom klube Hlava XXII.

Sheila Cooper, ktorú uznávajú hudobníci i kritika, zbierala skúsenosti na Broadwayi, jazzových festivaloch i v hudobných kluboch. Ako kapelníčka precestovala celý svet a podieľala sa aj na filmových soundtrackoch.

Debutovala v roku 2000 albumom 'Since You Were Mine', ktorý patrí k najlepším speváckym debutom. Ako druhý vydala album 'While the World is in Slumber', na ktorom spolupracovala s Johnom Hartom, Marcellom Pellitterim a Chrisom Bergerom. V roku 2008 nahrala baladický album 'Tales of Love and Longing' s významným rakúskym klaviristom Fritzom Pauerom.

--
Zdroj: SITA
Foto: Flickr.com