Znejú akoby sa Beach Boys vybrali do kostola, ktorý sa zmení na monštruóznu diskotéku. Odvrátená strana post-folku. Folková strana post-punku. Talianska skupina Blake/e/e/e debutovala v roku 2008 albumom 'Border Radio' (Unhip Records), ktorý naplno odhalil rozmanitosť ich hudby - od nevšedného dubu po nadpozemský folk, od sladkých "sixties" a psychedelických balád po hrôzostrašné post-punkové hymny, od world-music spirituálov po alternatívne country.

Blake/e/e/e vystúpia v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie v piatok 13. marca o 20:00 v rámci koncertného cyklu Kofola Sessions.

"Blake/e/e/e vezmú poslucháča na intenzívny a pestrý hudobný výlet. Cez sféry indie, folku a psychedelického rocku, sa zarývajú do srdca a duše experimentálneho pesničkárstva. Koniec koncov, toto nie je rádio, ale Border Radio (rádio na okraji)."
Will Miller - Sound As Language

"Sú veľmi slobodomyseľní a je takmer nemožné klasifikovať, čo ich robí zvláštnymi a zaujímavými na vypočutie. Niekto by povedal, že je to folk, ale iba natoľko, ako je Tichý oceán "nejakou vodou"."
Kevin LeDoux - Northwest Music Blog

"Pri počúvaní albumu Border Radio od skupiny Blake/e/e/e si spomeniete na klišé o počasí v Chicagu: Ak sa Vám nepáči, počkajte päť minút."
Illinois Entertainer


Blake/e/e/e - 'The Thing's Hollow'


Blake/e/e/e - 'Narrow Zone' (live at Maps)

Ďalšie ukážky tvorby skupiny Blake/e/e/e si môžete vypočuť na stránke Myspace.com/blake3e a naživo v piatok 13. marca na Stanici.

Blake/e/e/e
13. marec 2009, 20:00
Stanica Žilina–Záriečie

Koncert sa uskutoční vďaka podpore akciovej spoločnosti Kofola.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Peter Hapčo, PR manažér Stanice Žilina-Záriečie.