Šiesty ročník asi najrockovejšieho slovenského festivalu priniesol okrem silného ťaháka v podobe Limp Bizkit aj kopec inej – rovnako zaujímavej a atraktívnej – hudby. Arakain, Desmod, Paľo Habera so skupinou Team, Tublatanka, Polemic, Slobodná Európa, Horkýže Slíže, Tata bojs, Čechomor, Konflikt a desiatky ďalších potešili počas posledného júnového víkendu viac ako 40-tisíc návštevníkov areálu pri Novom Meste nad Váhom.

Boli sme tam – ale to ste už počas uplynulých dní na stránkach Hudba.sk určite zaregistrovali, priniesli sme niekoľko reportáží (1, 2, 3), ktoré zaznamenali obdivuhodný čitateľský záujem. Okrem fotografovania tam náš štáb aj filmoval.

Časť časť videozáberov vám teraz predkladáme...

Topfest 2009 bol poznamenaný rozmarmi počasia. Určite by o tom vedela rozprávať napríklad Slobodná Európa – a predovšetkým fanúšikovia tejto skupiny. "Masaker v blate", ako nežne okomentoval situáciu pod pódiom náš kameraman a fotograf Igor Daniš, pravdepodobne (našťastie!) nemá na to, čo sa dialo v areáli bývalého Výstaviska v Trenčíne počas festivalu Pohoda v roku 2001 – skupina Hex odchádzala z pódia doslova zahádzaná blatom a Peter Lipa (či Milan Lasica?) ani neodohral svoj set, pretože sprievodnú kapelu doslova vytopilo. Z privezeného koncertného krídla museli vylievať litre vody...

Nuž, a asi takto to vyzeralo minulú sobotu pod hlavným pódiom:


Topfest 2009: Slobodná Európa (27. 06. 2009)


Topfest 2009: Horkýže Slíže (27. 06. 2009)

Samozrejme, nie všetky vystúpenia boli poznačené "čľapkanicou". Taká Tublatanka si počas predošlého večera dokázala vychutnať spolu s divákmi ešte aké-také príjemné počasie:


Topfest 2009: Tublatanka (26. 06. 2009)

Bez ohľadu na počasie – atmosféra bola úžasná, k nijakým zásadným katastrofám počas ostatného ročníka festivalu Topfest nedošlo, a tak sa môžeme tešiť na jeho ďalšie pokračovanie s magickým poradovým číslom sedem.

Text: Peter Lehotský
Foto a video: Igor Daniš – Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Arakain, Čechomor, Desmod, Horkýže Slíže, Konflikt, Polemic, Slobodná Európa, Tata Bojs, Team, Tublatanka