Koncert Editors patril k vrcholom Bažant Pohody 2008 a mnohí na ich skvelú šou dodnes radi spomínajú. Dnes patria k špičke britskej gitarovej scény a v súčasnosti žnú úspechy s tretím albumom 'In This Light and on This Evening'. Indie rockové kvarteto okolo sympatického frontmana Toma Smitha sa predstaví s novým programom 8. apríla v bratislavskom Divadle Aréna.

Skupina, medzi ktorej najviac citované inšpirácie patria Joy Division, The Strokes, R.E.M. či Elbow, získala za predaje prvých dvoch albumov 'The Back Room' (2005) a 'An End Has a Start' (2007) vo Veľkej Británii platinu.

Na aktuálnom albume, ktorý vyšiel v októbri minulého roka, predstavili nový - "syntetickejší", industrálnejší a miestami až hymnický - zvuk, pod ktorý sa výraznou mierou podpísal producent Mark Ellis, známy pod pseudonymom Flood (Nine Inch Nails, Depeche Mode, U2, Smashing Pumpkins, ...).

Prvým singlom sa stala synth popová skladba 'Papillon', nasledoval singel 'You Don't Know Love'. Na aktuálnych koncertoch však Editors popri skladbách z nového albumu hrajú aj svoje najväčšie gitarové hity ako 'Bones', 'Bullets', 'Munich', 'The Racing Rats' či 'An End Has a Start'. Návštevníci koncertu v Divadle Aréna sa majú na čo tešiť.


Editors - 'Papillon'


Editors - 'Bullet'

Ďalšie videoklipy skupiny Editors nájdete na jej oficiálnom Youtube kanáli Youtube.com/user/editorsofficial.

POZOR! Pôvodne ohlásené miesto konania koncertu PKO bolo dňa 18. 3. 2010 organizátormi zmenené na Divadlo Aréna.

--
Zdroj: Pohodafestival.sk, Setlist.fm, wikipedia
Foto: Juraj Cagáň - Hudba.sk
Video: Youtube.com/user/editorsofficial

Súvisiaci interpreti: Editors