Headlinerom českého hudobného festivalu Hip Hop Kemp, ktorý sa 19.- 21. augusta uskutoční na letisku v Hradci Králové, bude americký raper Q-Tip pochádzajúci z newyorského Queensu. Tridsaťdeväťročný hudobník, známy z pôsobenia v skupine A Tribe Called Quest, pôsobí na scéne už 22 rokov.

Na svojom konte má tri sólové nahrávky - 'Amplified' (1999), 'The Renaissance' (2008) a 'Kamaal/The Abstract' (2009). Známy je aj účinkovaním vo filmoch, zahral si napríklad v muzikáli Cadillac Records (2008). Ako producent sa podieľal na albumoch speváckych hviezd ako Whitney Houston, Janet Jackson či Mariah Carey.

Okrem Q-Tipa organizátori Hip Hop kempu potvrdili účasť frontmana Jurassic 5 Chali 2nu, ktorý sa v Hradci Králové ukáže s kapelou Breakestra. Na tri dni trvajúcom podujatí zameranom na štýl hip-hop sa predstavia aj Block McCloud z Brooklyn Academy, Sage Francis a Freeway & Jake One.


Q-Tip - 'ManWomanBoogie'

Už skôr organizátori potvrdili účasť niekoľkých zahraničných hviezd. Na festivale sa predstaví britský raper Roots Manuva, Nemec Samy Deluxe či zoskupenie Grime Allstars. Slovenskú scénu zastúpia Kontrafakt, Vec a Zverina aka CP Kombo, H16, Moja Reč alebo Peťo Tázok & Karaoke Tundra.

Klasická permanentka na Hip Hop Kemp stojí do konca mája 42,50 eur, VIP lístok sa dá kúpiť za 83,50 eur.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/qtip

Súvisiaci interpreti: Q-Tip