Aj keď letná festivalová sezóna na Slovensku pre rok 2010 bude minulosťou až po najbližšom víkende, niektoré hudobné festivaly už spustili predpredaj na budúci rok. Organizátori trenčianskej Pohody začali s predpredajom na budúcoročné vydanie podujatia priamo na 14. ročníku, ktorý sa uskutočnil 9. až 11. júla. Predpredaj lístkov spustil aj FestDobréBohunice.

Zo špeciálnej edície permanentiek na Pohodu 2011 sa predalo 665 kusov, každá za 39 eur. Potvrdené pritom stále nie je miesto konania, dátum či účinkujúci pätnástej Pohody. V súčasnosti sa lístok na najbližšiu Pohodu kúpiť nedá.

Podujatie FestDobréBohunice, ktoré sa tento rok konalo 30. júla až 1. augusta v Jaslovských Bohuniciach, ponúka do konca augusta permanentku na 9. ročník podujatia za akciovú cenu 7 eur. V utorok 24. augusta po oznámení predpredaja bolo predaných už viac ako 500 trojdňových lístkov. Od 1. septembra do 31. decembra 2010 bude vstupenka na FestDobréBohunice 2011 stáť 10 eur, následne sa bude v ďalších mesiacoch zvyšovať. Najdrahšia bude na mieste, kde za ňu zaplatíte 19,99 eur.

Deviaty ročník festivalu FestDobréBohunice, zameraného na žánre ako folk, country, bluegrass, ethno či blues, sa uskutoční 29. až 31. júla 2011. Organizátori už zverejnili aj niektoré mená, ktoré vystúpia na festivale - prvými potvrdenými lákadlami sú skupina Žalman & spol a Robo Hulej so skupinou Spod Budína.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk