Veľkolepé turné RetroACT EXperience Bosorak Tour 2011 má za sebou už prvú dvanástku z 32 koncertov. Trio inštrumentálnych hviezd Martin Valihora, Oskar Rózsa a Eugen Vizváry odštartovalo najdlhšiu súvislú šnúru koncertov v histórii slovenskej jazzovej scény 31. marca v Senici, začiatkom apríla už stihli vystúpiť aj v Banskej Štiavnici, Trnave, Žiline, Martine, Prievidzi či vo Zvolene.

"Dvanásť koncertov je už za nami, cestujeme ďalej a tešíme sa, že už vo štvrtok sa priblížime späť k Bratislave," prezradil autor projektu, uznávaný bubeník Martin Valihora.

"Koncerty sú takmer všade beznádejne vypredané! Tešíme sa z toho, že Slováci milujú jazz stále viac. Je to pre nás tá najlepšia odmena, akú môžeme od našich fanúšikov dostať," dodáva Valihora.

"Aj v dňoch, kedy televízie vysielajú ČeskoSlovenskú SuperStar, zapĺňame počas našich koncertov všetky kluby. Je veľmi príjemné vidieť, že naši fanúšikovia uprednostňujú živé koncerty a poctivú hudbu pred bakelitovými mediálnymi hrami na slávu a pseudoúspech," pripája sa Oskar Rózsa.


RetroACT EXperience live - Smerr pub, Žilina, 7. 4. 2011



Takmer vypredané vstupenky hlásia už aj organizátori najväčšieho z koncertov, ktorý sa uskutoční 21. apríla v bratislavskom Divadle Aréna. Pre priaznivcov, ktorí majú obavy, že sa im už neujdú lístky, má jazzové trio pripravené riešenie. "Už tento týždeň, 14. apríla odohráme koncert len na skok od Bratislavy, v Dome Kultúry v Modre. Takže ak sa už Bratislavčania nevedia dočkať koncertu v ich meste, srdečne ich pozývame do Modry."

RetroACT EXperience je nový hudobný projekt bubeníka Martina Valihoru, ktorý mal absolútnu premiéru koncom októbra v Košiciach. Originálne hudobné zoskupenie tam zožalo mnohonásobné ovácie vyvolané nielen inštrumentálnym majstrovstvom troch veľkých osobností slovenského jazzu ale aj neopakovateľným brilantným zvukom. Hudobne ide o groove klávesov, basovej gitary a bicích v zmesi acid jazzu, funk a soul. Repertoár vychádza z hudby, ktorá je inšpirovaná zvukom 70-tych a 80-tych rokov.

Zostava RetroACT EXperience:

Martin Valihora – bicie
Oskar Rózsa – basgitara
Eugen Vizváry - klávesy

Žáner: groove - acid jazz/funk/soul

Zostávajúce termíny RetroACT EXperience Bosorak Tour 2011:

13. 4. - Levice, Hotel Astrum
14. 4. - Modra, Dom kultúry
15. 4. - Poprad, Dom kultúry
16. 4. - Stará Ľubovňa, Dom kultúry
17. 4. - Humenné, Nostalgia music pub
18. 4. - Prešov, Kino Skala
19. 4. - Košice, Kulturpark
20. 4. - Michalovce, Cafe Barique
21. 4. - Bratislava, Divadlo Aréna
22. 4. - Nové Mesto Nad Váhom, Blue Note
23. 4. - Brezno, Bombura
24. 4. - Žarnovica, Cukráreň Lucerna
25. 4. - Piešťany, Art jazz gallery Kursalon
26. 4. - Ružomberok, Čajovna Relax club
27. 4. - Bardejov, Kino Žriedlo (Bardejovské kúpele)
29. 4. - Dunajská Streda
30. 4. - Banská Bystrica, Klub 77
1. 5. - Nitra, Music a Cafe
4. 5. - Bratislava, Music Gallery

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová, PR manažérka turné.

--
Video: www.youtube.com/user/Ekanus