V bratislavskom KC Dunaj sa v sobotu 16. apríla po 21:00 predstaví japonský spevák a multiinštrumentalista Shugo Tokumaru. V slovenskej metropole vystúpi v rámci európskej časti svetového turné spolu so svojim triom pri príležitosti 13. ročníka Medzinárodného festivalu frankofónneho filmu (FIFFBA). O deň skôr sa v tom istom priestore uskutoční prvý koncert kapely Puding Pani Elvisovej od februárových Radio_Head Awards, kde Košičania získali poslucháčsku cenu koncertná kapela roka.

Hudbu Shuga Tokumarua kritici označujú ako freak-folk alebo psychedelický pop, často ho prirovnávajú k Sufjanovi Stevensovi alebo Brianovi Wilsonovi. V Bratislave predstaví okrem iného svoj ostatný štúdiový album Port Entropy (2010), s ktorým sa po prvý raz dostal do Top 40 japonského albumového rebríčka.

Majitelia permanentky na FIFFBA majú vstup na koncert a následný FIFFBA-jour zdarma. Ostatní si môžu zakúpiť vstupenku v predpredaji na webovej stránke tixy.sk za 7 eur. Na mieste bude stáť lístok 9 eur.


Shugo Tokumaru - Tracking Elevator


Shugo Tokumaru - Rum Hee

Najlepšia slovenská koncertná skupina roka 2010 podľa poslucháčov Rádia_FM - Puding Pani Elvisovej - odohrá v KC Dunaj koncert v piatok 15. apríla. Nový bratislavský kultúrny priestor sa nachádza na štvrtom poschodí obchodného domu Dunaj na Námestí SNP. "Bude to historicky druhý koncert Puding pani Elvisovej na štvrtom poschodí - hrali sme na štvrtom pred dvoma rokmi v Budapešti, v klube Corvin. Tento rok sa v Budapešti objavíme približne na úrovni miestnej vody, na ostrovnom open-air festivale Sziget," uviedol spevák a klávesák Pino.

Po koncerte PPE zahrajú DJ Vili:am a The Rabbeats DJs. Vstupenky stoja v predpredaji 5 eur, na mieste bude lístok o dve eurá drahší. Okrem kamenných predajní sa dajú vstupenky v predpredaji kúpiť aj na webovej stránke tixy.sk.


Puding Pani Elvisovej - Gramatika

O koncertoch informovali Marián Mitaš z agentúry Samé ucho a Elek Kubicsko za skupinu PPE.

--
Foto: Shugotokumaru.com