V bratislavskej Starej tržnici na Námestí SNP sa už dnes o 20:00 predstaví Dan Bárta v rámci festivalu Viva Musica!. Spolu s ním vystúpi sláčikové kvarteto Epoque Quartet a v exkluzívnej premiére spoločne predstavia originálny autorský projekt vytvorený špeciálne pre tento festival.

Starostka Táňa Rosová ako aj Staré Mesto chce týmto koncertom oceniť umelecké kvality hudobníka, ako aj jeho angažovanie sa v ochrane prírody. Dan Bárta je znalec prírody a popri svojich umeleckých úspechoch si nájde čas aj na poznávanie, ochranu a knižnú a fotografickú prezentáciu prírody.

Dan Bárta sa narodil v Karlových Varoch, detstvo prežil v Sokolove a v Dlouhé Vsi na Šumave. Odborníci v Českej republike ho považujú za najvýraznejší spevácky talent posledného desaťročia.

Je deväťnásobným nositeľom Ceny Akadémie populárnej hudby - Anděl, v ankete Žebřík (Report Music Awards) dvanásťkrát získal titul Najlepší spevák roka. Vstupenky na podujatie je možné zakúpiť si v sieti eventim.sk alebo hodinu pred začiatkom koncertu priamo na mieste.

--
Zdroj: SITA
Foto: Pavel Višňovský