Anglická rocková kapela Muse sa rozhodla vzdať elektronických vplyvov na novom albume Drones (2015), pretože ich skladby sa čoraz ťažšie hrali naživo. Pre britské vydanie portálu Spotify to povedal basgitarista formácie Christopher Wolstenholme.

"Prišli sme do bodu, keď sa skladby stávali čoraz náročnejšími, a to náročnejšími na hranie naživo," povedal 36-ročný hudobník vo videu, ktoré zverejnili na Twitteri. "Bol to skutočný bolehlav vyriešiť pri niektorých skladbách všetky aranžmány, aby naživo fungovali. Myslím, že ak by sme šli ďalej, stala by sa z nás elektronická kapela," doplnil.

"Pri tomto albume sme sa rozhodli, že je dôležité vrátiť sa, kde sme začali a sústrediť sa na jedného gitaristu, jedného basgitaristu a jedného bubeníka," vyjadril sa Wolstenholme o najnovšej nahrávke Drones.

Počúvajte album Drones na Deezeri:



- informácie o službe Deezer -

Muse vznikli v roku 1994 a okrem Wolstenholma ju tvoria aj Matthew Bellamy a Dominic Howard. Debutovali štúdiovkou Showbiz (1999), na ktorú nadviazali nahrávkou Origin Of Symmetry (2001). Po nej nasledovali albumy Absolution (2003), Black Holes And Revelations (2006), The Resistance (2009), The 2nd Law (2012) a Drones (2015). Všetky sa dostali na prvé miesto britského albumového rebríčka, pričom s najnovšou dobyli aj americký albumový rebríček Billboard 200.

Za nahrávku The Resistance získali v roku 2011 cenu Grammy v kategórii Najlepší rockový album. Na konte majú aj množstvo ďalších ocenení ako napríklad päť MTV Europe Music Awards, šesť Q Awards, dve BRIT Awards, štyri Kerrang! Awards či jednu MTV Video Music Award.

Prečítajte si: V Amerike bodujú britské kapely: Po Florence dobyli rebríček Billboard aj Muse

Zdroj: SITA (Gigwise, archív)
Foto: Travis Shinn

Súvisiaci interpreti: Muse