Skupiny Puding pani Elvisovej a Billy Barman vyrážajú v októbri na spoločné turné. Šnúra bude mať zastávky v deviatich slovenských mestách. Názov Ľudovít Tour okrem slovnej hračky odkazuje aj na 200. výročie narodenia najvýznamnejšieho kodifikátora slovenského jazyka, ktorý obe skupiny vo svojej tvorbe veľmi radi voľne rekodifikujú.

Vznik názvu turné ozrejmuje spevák kapely Billy Barman Juraj Podmanický: "Dali sme spoločný brainstorming, v rámci ktorého padali veľmi vtipné veci. Ľudovít Tour vymysleli Pudingáči, ale nám sa to okamžite zapáčilo, pretože to bolo uletené a nám bolo jasné, že náš grafik sa na tom bude môcť vyblázniť." Tak sa aj stalo, členovia oboch kapiel nadobudli na kreslenom vizuáli imidž fešákov z 19. storočia.

Puding pani Elvisovej v máji vydali svoj v poradí štvrtý album Tektonická platňa, ktorý prvýkrát v 20-ročnej histórii skupiny obsahuje iba slovenské texty. Album vyšiel aj na vinylovej platni a ide o ich doteraz najprepracovanejšiu nahrávku. "Naživo sme nové skladby už testovali na letných festivaloch, ale veľmi sa tešíme, ako prinesieme Tektonickú platňu do klubov. Myslím, že klubová atmosféra je to správne laboratórium, v ktorom môžeme nové pesničky vypimpovať na ešte vyššiu úroveň a posunúť ich do nových rozmerov," uviedol vibrafonista a najnovší člen PPE Dalibor Kocián alias Stroon.


Prirodzené spojenie

Spojenie týchto dvoch skupín nie je náhodné a už v minulosti spolu absolvovali úspešné BB Puding Tour. "Je to pre nás veľmi prirodzené spojenie, máme sa radi na pódiu aj mimo neho, obe kapely sú v úlohe headlinera a poradie zrejme budeme kombinovať podľa momentálneho rozpoloženia," hovorí Pino z PPE.

Kapela Billy Barman v súčasnosti pracuje na svojom treťom štúdiovom albume. Ten síce vyjde až na budúci rok, ale pilotný singel z neho by sa mal objaviť v éteri ešte pred začiatkom turné. V rovnaký deň ako singel chce k nemu kapela zverejniť aj videoklip. "Potrebovali sme vyraziť na turné už teraz, hoci album ešte nie je hotový. Jednak nám to už hrozne chýbalo a tiež preto, že máme nového bubeníka Mateja Rumana, s ktorým sa potrebujeme zohrať, muzikantsky aj ľudsky," vysvetľuje gitarista barmanov Jozef Vrábel.

Lístky na turné sú už dostupné v predpredaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk. Prvých 50 kusov v každom z klubov môžete získať za najvýhodnejšiu cenu 6 eur.


Puding pani Elvisovej a Billy Barman - Ľudovít Tour:

13. 10. - Trnava, Art Klub
16. 10. - Martin, Mestská scéna
17. 10. - Púchov, Queens pub
22. 10. - Banská Bystrica, Záhrada
23. 10. - Prešov, Wave club
24. 10. - Košice, Tabačka
30. 10. - Trenčín, Klub Lúč
31. 10. - Hruštín, Dom kultúry
4. 11. - Bratislava, MMC

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Puding pani Elvisovej a Billy Barman, Ľudovít Tour Zdroj: PR

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Pino z PPE. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach kapiel www.facebook.com/PudingPaniElvisovejwww.facebook.com/billybarman.sk.

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Puding Pani Elvisovej