Americký spevák a multiinštrumentalista Prince pripravuje okrem albumu Plectrum Electrum aj ďalšiu nahrávku. Tento rok by mala vyjsť tiež reedícia Princovho albumu Purple Rain (1984). Päťdesiatšesťročný rodák z Minneapolisu však zatiaľ neprezradil, kedy očakávané nahrávky uvedie na trh.

Sólová novinka bude obsahovať aj skladby The Gold Standard a This Could Be Us, taktiež duet s britskou speváčkou Ritou Orou a remix piesne Funk 'n' Roll, na ktorej sa podieľala jeho kapela 3rdEyeGirl. Práve táto formácia s muzikantom spolupracuje aj na spomínanom počine Plectrum Electrum.

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, vydal debutový album s názvom For You v roku 1978. Odvtedy vydával nové nahrávky takmer každý rok, až posledných rokoch sa jeho štúdiová produktivita znížila a svoj zatiaľ posledný album 20Ten vydal v roku 2010. Na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického týždenníka Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias.

Prečítajte si: Prince je fenomén, ktorý treba zažiť. Vo Viedni hral v životnej forme

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: 3rdeyegirl.com

Súvisiaci interpreti: Prince