Celeste Buckingham patrí k najväčším hudobným prekvapeniam tohto roka. Vyzretým spevom, kvalitným popom a nápaditými textami si získala nielen fanúšikov oboch kedysi zjednotených krajín, ale i manažérsky tím speváčky Kelly Clarkson a prijímaciu komisiu prestížnej Belmont University v Nashville, na ktorú o necelý mesiac nastupuje.

Ešte pred prívalom školských povinností však stihla rodáčka z Zürichu nahrať pod taktovkou svojich producentov Martina Šrámeka a Andreja Hrušku z bratislavského štúdia Littlebeat nový singel s názvom Never Be You.

"Tá pesnička je o mojom vzťahu s hudobnou scénou a biznisom ako takým. V tejto branži je totižto množstvo ľudí – jedni berú hudbu tak, ako ja, a pre druhých je to súťaž," prezradila Celeste Buckingham v aktuálnom rozhovore pre Hudba.sk a dodala, že pôjde o rockovejšiu skladbu.

K singlu pred svojím odletom do Ameriky stihla natočiť aj videoklip. Aj tentokrát pri voľbe režiséra vsadila na mladého umelca. Tomáša Kasalu, autora vizuálnej podoby hitu Run Run Run, ktorý na portále Youtube za dva mesiace vzhliadli takmer štyri milióny ľudí, vystriedal v režisérskom kresle Roland Wraník. Talentovaný, čerstvo plnoletý režisér nie je vo svojom odbore žiadnym nováčikom. Na konte má už spoluprácu s Darou Rolins, Davidom Deylom či Rytmusom.

"Páči sa mi, ako Roland pracuje. Svojím nadšením, profesionálnym prístupom a tým, ako dokáže zhmotniť jednotlivé obrazy a dať im dušu, ma dostal. A to nehovorím o atmosfére, ktorá panovala na pľaci," opisuje Celeste dvadsaťhodinové nakrúcanie v atraktívnom prostredí reštaurácie Kursalon Trenčianske Teplice a veľkorysých priestoroch Kúpeľnej dvorany.

Celeste Buckingham
Celeste Buckingham pri nakrúcaní videoklipu Never Be You - viac fotografií

Slovami chvály nešetrí ani mladý režisér. "Skĺbiť niečie predstavy, myšlienky, hudbu, prípadne tanec s dejovým príbehom, nemá byť len prácou, ale i zábavou. Vtedy to má pre mňa osobne zmysel. Som mladý a chcem sa baviť. A nakrúcanie so Celeste ma bavilo od začiatku až do konca," dodáva Wraník.

Na výsledok ich spolupráce sa môžu fanúšikovia tešiť na konci septembra, na kedy je premiéra nového videoklipu Never Be You naplánovaná.

Biografia

Celeste Rizvana Buckingham
sa narodila 3. mája 1995 v Zürichu švajčiarskej matke a americkému otcovi. V žilách jej však koluje po prarodičoch tiež iránska, írska, anglická a ruská krv. Multikultúrne prostredie, v ktorom vyrastala, ovplyvnilo nielen jej záujmy, ale odráža sa i v jej tvorbe. Hudbe prepadla v útlom veku, svoje prvé vystúpenie na verejnosti absolvovala už v troch rokoch, kedy prerušila prebiehajúci koncert, vyžiadala si mikrofón a prekvapenú kapelu poprosila o hudobný doprovod.

V dvanástich začala sama písať texty, jedna z jej prvých piesní je Blue Guitar. V súčasnosti žije striedavo v Bratislave a v USA. Hovorí plynulo štyrmi jazykmi a bola prijatá na dve najprestížnejšie hudobné školy v USA - Berklee College of Music v Bostone a Belmont University v Nashville. Na druhú menovanú v septembri tohto roku nastúpi, no plánuje aj naďalej pravidelne cestovať na Slovensko, ktoré považuje za svoj domov.

Na Slovensku a v Česku sa širokej verejnosti po prvýkrát predviedla vlani v talentovej šou Česko Slovenská SuperStar, kde vypadla už v druhom finálovom kole, no zanechala dobrý dojem. Nálepky "neúspešná superstaristka" sa zbavila veľmi rýchlo - ešte pred vydaním debutového albumu Don't Look Back (2012) atakovala vrchné priečky hitparád pilotným singlom Nobody Knows. Prelomovým je jej druhý singel - energická skladba Run Run Run, ktorá mala premiéru na konci mája, sa postarala o senzáciu. Len sedemnásťročná brunetka je totiž vďaka nej už šesť týždňov najhranejšou domácou speváčkou v česko-slovenskom rozhlasovom éteri.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová z Agentúry Slavica.

Foto: Lukáš Dvořák - Slavica.cz

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham