Už ste si vyznačili v kalendári dátum 16. februára 2024? Ak nie, mali by ste! V tento deň sa totiž do Steel Arény vracia operná legenda a svetoznámy španielsky tenor – José Carreras. Spolu s orchestrom Opery Národného divadla Košice pod vedením talentovaného španielskeho dirigenta Davida Giméneza Carrerasa to bude hudobný večer, na ktorý sa tak skoro nezabudne.

José Carreras, narodený v roku 1946 v Barcelone, patrí medzi najvýznamnejších operných spevákov súčasnosti. Jeho hlas očaril publikum vo viac ako 60 rôznych operách, prekračujúc hudobné obdobia od barokových skladieb až po súčasné diela.

Svoje umenie mal v Košiciach opäť predviesť už tento rok, napokon sa jeho koncert presunul na nový termín – 16. februára 2024. Ideálny valentínsky darček pre milovníkov a milovníčky vznešenej klasickej hudby a operného spevu nájdete v sieti Predpredaj.sk.

José Carreras Zdroj: PR / archív umelca

Ak vás však treba ešte presviedčať, tu je 5 dôvodov, prečo by ste si tento koncert nemali nechať ujsť:

  • Legendárne trio: Carrerasovo pôsobenie vedľa Luciana Pavarottiho a Plácida Dominga zanechalo nezmazateľnú stopu v dejinách opery. Aj keď legendárnych Troch tenorov už dnes nezažijeme spoločne, máte jedinečnú príležitosť zažiť jedného z nich naživo!

Traja tenori spopularizovali operu Zdroj: PR

  • Hudobný prenos cez generácie: Voľba Davida Giméneza Carrerasa ako dirigenta koncertu je symbolickým potvrdením toho, že tento koncert bude spájať generácie. Je totiž synovcom Josého Carrerasa.

David Giménez Carreras Zdroj: Davidgimenez.com

  • Slovenské talenty: Vďaka domácej sopranistke Michaele Várady sa môžete tešiť na kombináciu svetovej a domácej opernej excelentnosti. Na koncerte vystúpi ako hosť aj Filip Tůma, ktorý spoločne s Carrerasom zaspieva známe piesne.

Michaela Várady Zdroj: NDKE - Joseph Marčinský

  • Inšpiratívny životný osud: V roku 1988 prekonal José Carreras leukémiu. Jeho odhodlanie a sila sú inšpiráciou pre mnohých. Na koncerte nebudete len svedkami hudobného majstrovstva – zažijete aj prítomnosť a charizmu človeka s veľkým srdcom, ktorý po svojej skúsenosti o to viac pomáha iným.

José Carreras Zdroj: PR

  • Exkluzívnosť koncertu: Košice sú jedným z mála miest, kde José Carreras vystúpi v roku 2024. Nezmeškajte túto vzácnu príležitosť. Ktovie, kedy sa zase na Slovensko vráti.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)