Austrálska speváčka Kylie Minogue už síce nie je žiadna mladica, vôbec sa však nemusí kvôli svojmu veku stresovať. Aj v päťdesiatke, ktorú dovŕšila v pondelok (28.5.), vyzerá lepšie ako niektoré jej oveľa mladšie kolegyne. Starnutie popiera aj vo svojom najnovšom klipe Golden, ktorý zverejnila práve pri príležitosti svojich narodenín.

Kylie Minogue má tento rok hneď niekoľko dôvodov na radosť. Nielenže v týchto dňoch oslavuje 50. narodeniny, ale v lete uplynie rovných 30 rokov od vydania svojho debutového albumu. Kráske od protinožcov sa podarilo vybudovať pozoruhodnú spevácku kariéru, aká v jej rodisku nemá obdobu.

Spomína na zlaté aj horšie časy

Na roky svojej mladosti si speváčka v týchto dňoch zaspomínala aj sériou zverejnených archívnych fotiek na Instagrame. Talentovanú blondínku v minulosti na krátko stopla len zákerná rakovina prsníka, ktorú jej diagnostikovali v máji roku 2005. V roku 2006 však už pokračovala v úspešnej medzinárodnej kariére. "Toto desaťročie mi prinieslo výzvu v podobe rakoviny prsníka. S pomocou rodiny, priateľov, lekárskeho tímu, a samozrejme vďaka vám, sme to dokázali," napísala na svojom profile k fotografii s krátkymi vlasmi. 

Kylie sa počas svojej kariéry stihla predviesť aj slovenskému publiku. Na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vystúpila 19. októbra 2014 s jej turné k albumu Kiss Me Once (reportáž). Tento rok ju čaká ďalšie turné, ktoré odštartuje 18. septembra v anglickom New Castle. Dátumy koncertov vo zvyšku Európy by mali byť zverejnené čoskoro.

Kylie Minogue, 2018 Zdroj: Facebook.com/kylieminogue

V novom klipe si užíva na Kube

Kylie sa rozhodla na narodeniny obdarovať nielen seba, ale aj svojich fanúšikov. Potešila ich novým videoklipom ku skladbe Golden. Pieseň s nádychom country sa nachádza na rovnomennom albume, ktorý vyšiel začiatkom minulého mesiaca a zabodoval nielen v rodnej Austrálii ale aj vo Veľkej Británii. Speváčka sa na skladbe podieľala aj autorsky, tak ako aj na zvyšku jej nového albumu. A práve titulná pieseň je jedným z najvýstižnejších kúskov z tejto nahrávky.

Prečítajte si recenziu: Kylie Minogue stále hľadá lásku. Golden je jej najosobnejší album

Vizuál sa nakrúcal na Kube a jeho réžiu mala na starosti Sophie Müller. Tá s úspešnou interpretkou pracovala aj na videoklipe k jej prvému tohtoročnému singlu Dancing a tiež k remixovej verzii Stop Me From Falling, ktorý sa takisto nakrúcal na Kube. Vizuál Golden je, žiaľ, z tejto trojice najmenej zaujímavý a neprináša nič, čo by sme ešte nevideli - sústredí sa len na stále príťažlivý vzhľad 50-ročnej hviezdy. Akoby bolo ambíciou klipu ponúknuť len povinný obrázkový doprovod k príjemnej letnej pesničke, ktorá nepotrebuje zbytočné rozptýlenie zložitým dejom. Dookola sa tak strieda niekoľko scén - v jednej sa austrálska diva v trblietavých šatách blázni vo vlnách oceánu, v inej leží na posteli v hotelovej izbe a ďalšia zase ponúka detailný pohľad na jej tvár s krásnymi svetlozelenými očami. 

Kylie sa pred kamerou ukáže takmer bez make-upu, čím ešte viac zdôrazňuje motivačný odkaz samotnej pesničky. Tá hovorí o tom, že je dôležité najmä to, ako sa cítime. "Sme ako zo zlata. Horíme ako hviezdy a zostávame zlatí. Priamo od srdca, s hlasom hovoriacim: nikdy sa nevzdávaj. Keď nás niečo zrazí na zem, zase sa zodvihneme. Sme ako zo zlata," odznie v refréne.


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube (titulná fotografia), Facebook.com/kylieminogue (foto v článku)

Súvisiaci interpreti: Kylie Minogue