Rytmickú a jemne orientálnu pieseň Jany Kirschner Na čiernom koni pozná azda každý, no vo verzii pre šesť hlasov a perkusie, o ktorú sa postarala formácia WAF Band, ju môžeme počuť prvýkrát. Nová podoba známeho hitu dostala aj pútavý vizuál.

Šesťčlenné zoskupenie WAF Band pripravilo pre všetkých fanúšikov Jany Kirschner a slovenskej hudby cover, ktorý roztancuje dovolenkárov i domasedov. Aranžér Matúš Uhliarik sa snažil zvýrazniť harmonický i rytmický potenciál piesne. Tanečnosť a uvoľnenú atmosféru dotvárajú výskania, o ktoré sa postaralala dievčenská časť zoskupenia. Éterické kombinácie hlasov sa snažia vtiahnuť poslucháčov do radostného sveta nespútanej energie a mystiky.

"Jana Kirschner je dôležitou osobnosťou domácej scény, aj vďaka nej sa začala slovenská populárna hudba 'komplikovať' a otvorila sa okolitému svetu. Viacerí sme sa zhodli na tom, že chceme prespievať niečo z jej tvorby. Spočiatku sme uvažovali nad kombináciou niekoľkých piesní, no nakoniec mi napadlo ako prerobiť práve pieseň Na čiernom koni. Melodiku piesne som pozmenil tak, aby v nej vynikli zväčšené sekundy (tzv. hiatus), ktoré sú typické práve pre mimoeurópsku hudbu," objasňuje Uhliarik.


Sprievodný vizuál piesne pozostáva z videí z Pexels.com, o ktorých výber a strih sa postarali členovia formácie Matúš Uhliarik a Kristína Gotthardt.

Celkovo ide už o tretiu coververziu slovenskej hudby v podaní skupiny WAF Band. Pred rokom si uctila pamiatku Jara Filipa prespievaním piesne Vyletel vták s nadčasovým textom Milana Lasicu a v apríli tohto roku priniesla formácia nečakanú a capella verziu Mám v p... na lehátku od Horkýže slíže. 


Redakciu Hudba.sk za skupinu WAF Band informovala Kristína Gotthardt. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: screenshot - Youtube/Pexels.com