Britská rocková kapela Yes v apríli 2014 vyrazí na európsku časť turné Set for Triple-Header, v rámci ktorého sa 30. mája predstaví v pražskom Kongresovom centre a o deň neskôr v bratislavskom NTC. Program koncertov bude postavený na troch klasických albumov zo 70. rokov.

Turné odštartuje 29. apríla 2014 v anglickom Oxforde, pričom bratislavská zastávka (31.5.) je zatiaľ posledná. Skupina v rámci koncertnej šnúry odohrá v plnej dĺžke tri albumy - The Yes Album (1971), Close to the Edge (1972) a Going for the One (1977). Yes budú piesne hrať presne v takom poradí, v akom sa objavili na spomínaných štúdiovkách. Fanúšikovia sa môžu tešiť na skladby ako Yours is No Disgrace, I've Seen All Good People, Starship Trooper, Close to the Edge, And You And I, Going for the One, Wonderous Stories či Awaken.

"Tieto tri albumy sme takto hrali počas nášho turné po Severnej a Južnej Amerike a fanúšikovia si ich úplne zamilovali," povedal gitarista Steve Howe. "S týmto Trojalbumovým tour' máme jedinečnú príležitosť podeliť sa s našimi fanúšikmi o postupný hudobný vývin kapely Yes v priebehu rôznych období a revidovať skvelé spomienky na tie časy ako aj príležitosť na vytvorenie nových spomienok a zážitkov," dodal bubeník Alan White.

Vstupenky:  Predpredaj.sk  (Bratislava)


Jedna z najvýznamnejších progresívnych kapiel Yes, ktorú momentálne tvoria spevák Jon Davison, gitarista Steve Howe, basgitarista Chris Squire, klávesák Geoff Downes a bubeník Alan White, vznikla v roku 1968. Na svojom konte má 20 štúdiových nahrávok, zatiaľ poslednú s názvom Fly from Here vydali v roku 2011. Deväť z nich sa dostalo do prvej desiatky buď britského, alebo amerického albumového rebríčka.

Komerčne najúspešnejším obdobím kapely sú 70. roky minulého storočia, keď vydali napríklad albumy Tales from Topographic Oceans (1973) alebo Going for the One (1977), pričom s oboma sa dostali na prvé miesto v britskom albumovom rebríčku. Na konte majú legendárne skladby ako napríklad Roundabout, Close to the Edge, I’ve Seen All Good People či Owner of a Lonely Heart.

Zdroj: SITA (xl.sk, archív)
Foto: PR / Live Nation

Súvisiaci interpreti: Yes