Keďže ankiet, v ktorom masy ukazujú svoj hudobný vkus, nikdy nie je dosť, tento rok sa prvýkrát uskutočnia YouTube Music Awards. Ceny rozdajú 3. novembra v New Yorku, prenos z ich udeľovania sa bude naživo streamovať a počas večera vystúpi viacero známych hviezd z rôznych žánrov.

Na udeľovaní YouTube Music Awards ocenia interpretov a skladby, ktoré používatelia YouTube počas uplynulého roka najviac sledovali. Nominácie v jednotlivých kategóriách budú známe 17. októbra. O víťazoch následne v ďalšom hlasovaní rozhodnú priamo používatelia YouTube.

Počas ceremoniálu vystúpia speváčka Lady Gaga, raper Eminem, kapela Arcade Fire, huslistka Lindsey Stirling a experimentálna inštrumentálna formácia CDZA známa vďaka tvorbe kreatívnych videí (viď na konci článku).

Moderátorom ceremoniálu bude herec a hudobník Jason Schwartzman. Režisérom prenosu je známy filmár Spike Jonze, podľa ktorého je na prvom mieste zdôraznenie kreativity, ktorú reprezentuje YouTube generácia, a celý prenos bude vlastne jedným unikátnym YouTube videom. Minimálne z tohto hľadiska by teda nové ceny na scéne mohli byť zaujímavé.


Text: Hudba.sk, SITA (Hollywoodreporter.com)
Foto: Facebook.com/ladygaga

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire, Lady Gaga