Americká rocková kapela The Afghan Whigs sprístupnila na vypočutie prostredníctvom služby SoundCloud svoj nový album In Spades. Novinka sa dostane na trh v piatok 5. mája a ponúkne desať skladieb.

Autorom piesní a zároveň producentom je spevák a gitarista formácie Greg Dulli. Muzikanti na nahrávke pracovali v New Orleans, Los Angeles, Memphise a Joshua Tree. Na albume sa podieľal aj gitarista Dave Rosser, ktorý vlani oznámil, že má rakovinu hrubého čreva.

Formácia predstaví novinku naživo napríklad aj 6. júna vo varšavskom klube Palladium, 4. augusta vo viedenskom kultúrnom centre Werkstätten- und Kulturhaus (WUK) alebo o deň neskôr v pražskom Lucerna Music Bare.



The Afghan Whigs fungujú s prestávkami od roku 1986. Kapela vznikla v meste Cincinnati v štáte Ohio a doteraz vydala sedem štúdioviek, zatiaľ posledná s názvom Do to the Beast vyšla v roku 2014. V tom istom roku sa skupina predstavila aj na festivaloch Pohoda či Rock for People. Na konte majú tiež niekoľko EP nahrávok či kompilácie Historectomy (1998) a Unbreakable: A Retrospective 1990 - 2006 (2007).

Zdroj: SITA (Stereogum.com, archív)
Foto: Facebook.com/TheAfghanWhigsOfficial

Súvisiaci interpreti: Afghan Whigs