Štyri roky od ich posledného The Purple Albumu poteší anglická kapela Whitesnake fanúšikov ďalším albumovým kusom. Gitarista skupiny Joel Hoekstra to prezradil pre Juice FM. Pochválil sa, že nahrali pre nový album Flesh & Blood 18 skladieb.

"Zatiaľ neviem, ktoré skladby bude chcieť David Coverdale použiť, nahrali sme ich však 18. Uvidíme teda, ktoré vyjdú a v akom poradí, ale je tam pre každého niečo - sú tam všetky klasické prvky Whitesnake," ozrejmil hudobník s tým, že niektoré piesne znejú ako raný materiál formácie, iné sú zas viac bluesové a ďalšie predstavujú "neprebádané teritóriá". Muzikanti v máji uviedli, že vydanie albumu museli "pre technické problémy" preložiť na rok 2019.


Kapelu Whitesnake založil v roku 1978 spomínaný bývalý spevák Deep Purple David Coverdale, ktorý ako jediný z pôvodnej zostavy pôsobí v skupine dodnes. Počas rokov prešli formáciou také hviezdy ako zosnulý klávesák Deep Purple Jon Lord, bubeník pôsobiaci v rovnakej formácii Ian Paice, ďalej tiež zosnulá bubenícka legenda Cozy Powell (The Jeff Beck Group, Black Sabbath), gitaristi Vivian Campbell (Def Leppard, Thin Lizzy) alebo Steve Vai.

Zatiaľ poslednou štúdiovkou kapely je The Purple Album (2015). Medzi najväčšie hity Whitesnake patria skladby ako Here I Go Again, Fool For Your Loving, Still of the Night alebo Is This Love. Televízia VH1 skupinu v roku 2005 zaradila na 85. miesto v rebríčku najväčších hardrockových kapiel histórie.

Zdroj: SITA (loudersound.com)
Foto: facebook.com/Whitesnake.official

Súvisiaci interpreti: Whitesnake