Pred 16 rokmi vydala skupina Chiki Liki Tu-a (anti)slaďák Kristína, ktorý si našiel cestu k tisíckam fanúšikov vďaka úspechu albumu Budeš musel vlasy na blond prefarbil a neustálemu koncertovaniu. Už roky patrí Kristína k najväčším hitom kapely a keďže sa objaví v novej verzii na pripravovanom špeciálnom albume 3x4=13, dočkala sa skutočne originálneho videoklipu.

Hoci Chiki Liki Tu-a skladbu nahrali pred šestnástimi rokmi, nikdy k nej nevznikol videoklip. Tento veľký rest z minulosti sa však kapela tento rok rozhodla napraviť a ako priznáva basgitarista skupiny Martin Višňovský, celé natáčanie trvalo pätnásť minút. "Nápad bol veľmi rýchly a konkrétny. Spomenuli sme si na NDR a naše mladé časy. A keďže je Kristína už aj tak overená pesnička, je presne ako tento videoklip, viacmenej absolútna šláger-paráda. Aj preto nebolo veľmi čo vymýšľať. Urobili sme ten správny východonemecký videoklip."


Dnešné zverejnenie klipu avizuje posledný možný deň, kedy je predobjednať si nový špeciálny album 3x4=13 a mať ho doma priamo v deň jeho vydania, ktoré je naplánované na 10. októbra. K nemu si prostredníctvom webu predpredaj.chikiliki.sk si k nemu môžete pribaliť rôzne bonusy, ktoré skupina svojim fanúšikom rozpošle už koncom tohto týždňa. "Podobne ako tomu bolo napríklad pri žltej platni, všetky balíčky vám prídu domov už v pondelok, kedy album vydávame," potvrdzujú hudobníci z Prešova.

Následne jedna z koncertne najaktívnejších slovenských skupín vyrazí na turné a pripíše si na svoje konto ďalších osemnásť vystúpení. Fanúšikov čakajú dva koncerty s krstom v Bratislave, rovnako dva krstné koncerty v rodnom Prešove a krstiť sa bude aj v Prahe. V Českej republike skupina vystúpi ešte v Olomouci. Podstatne viac koncertov v Čechách absolvujú Prešovčania na jar 2017, kedy plánujú ďalšie rozsiahle turné.

Chiki Liki Tu-A 3x4=13 Tour:

14. 10. - Bratislava, Randal (krst albumu)
15. 10. - Bratislava, Randal (krst albumu)
18. 10. - Trnava, Artklub
19. 10. - Praha, Rockcafé (krst albumu)
20. 10 - Olomouc, 15minut
21. 10. - Piešťany, Žiwell
22. 10. - Brezno, Bombura
4. 11. - Prešov, Christiania (krst albumu)
5. 11. - Prešov, Christiania (krst albumu)
10. 11. - Košice, Collosseum
11. 11. - Martin, Mestská scéna
12. 11. - Žilina, Smer club
17. 11. - Banská Bystrica, Klub 77
18. 11. - Ružomberok, Relax čajovňa
19. 11. - Lučenec, Pivovar Franz
24. 11. - Nitra, Music a café
25. 11. - Kremnica, Akropola
26. 11. - Trenčín, Klub Lúč

Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček, PR manažér skupiny Chiki Liki Tu-a.

Foto: Jaro "Jaris" Vaľko

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a