Britská indierocková kapela Arctic Monkeys streamuje prostredníctvom iTunes nový album s názvom AM, ktorý vyjde 9. septembra. Na nahrávke spolupracovali aj frontman kapely Queens Of The Stone Age Josh Homme, bývalý člen formácie The Coral Bill Ryder-Jones a bubeník Pete Thomas.

Formácia už z nahrávky, ktorú sme zaradili medzi 22 najočakávanejších albumov tohtoročnej jesene, fanúšikom predstavila single R U Mine?, Do I Wanna Know? a Why'd You Only Call Me When You're High?, ale aj ďalšie albumové skladby (Mad Sounds, Arabella či I Want It All) a tiež "b-strany" spomínaných singlov. Jednou z piesní, ktoré sa na album nedostali je aj Stop The World I Wanna Get Off With You.

Celý album si môžete počas tohto týždňa vypočuť na iTunes.


Kapela Arctic Monkeys vznikla v roku 2002 v anglickom Sheffielde a v súčasnosti ju tvoria Alex Turner (spev a gitara), Jamie Cook (gitara), Matt Helders (bicie) a Nick O'Malley (basgitara). Debutovali v roku 2006 albumom Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, po ktorom nasledovali štúdiovky Favourite Worst Nightmare (2007), Humbug (2009) a Suck It And See (2011). So všetkými štyrmi sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Na svojom konte majú päť Brit Awards, jednu Ivor Novello Award a trinásť NME Awards.

Tracklist albumu Arctic Monkeys - AM:

1. Do I Wanna Know?
2. R U Mine?
3. One For The Road
4. Arabella
5. I Want It All
6. No.1 Party Anthem
7. Mad Sounds
8. Fireside
9. Why'd You Only Call Me When You're High?
10. Snap Out Of I
11. Knee Socks
12. I Wanna Be Yours 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Arcticmonkeys.com

Súvisiaci interpreti: Arctic Monkeys