Britská folk-rocková formácia Mumford & Sons presvedčivo dobyla americký albumový rebríček Billboard 200. Z druhej štúdiovej nahrávky Babel (2012) predala počas prvého týždňa v USA približne 600-tisíc kópií, čo je tohtoročný rekord. Išlo pritom o mimoriadne silný týždeň s dlho očakávanými novinkami od Green Day či No Doubt.

Lepší výsledok naposledy dosiahla speváčka Lady Gaga s albumom Born This Way (2011), z ktorého sa za sedem dní predalo 662-tisíc kópií. Z interpretov, ktorí patria do kategórie rocková hudba, sa naposledy podarilo viac nahrávok ako Mumford & Sons predať austrálskej formácii AC/DC, ktorá z ostatnej štúdiovky Black Ice (2008) predala 784-tisíc kópií. Prvým singlom z albumu Babel je skladba I Will Wait, tým druhým pieseň Babel.

Mumford & Sons - I Will Wait

Na druhej priečke v rebríčku Billboard 200 debutuje americká pop-punková kapela Green Day s nahrávkou Uno! (2012). Ide o prvú časť z jej albumovej trilógie. Tú budú okrem nej tvoriť štúdiovky Dos! a Tre!, ktoré vyjdú 12. novembra a 14. januára. Okrem tejto trilógie plánuje skupina vydať aj dve dokumentárne snímky. Zatiaľ čo prvá z nich bude práve o nahrávaní spomínaných troch albumov, druhá bude pozostávať z archívnych záberov pochádzajúcich z obdobia pred vydaním tretej štúdiovky Dookie (1994).

Green Day - Stay The Night

Aj na treťom mieste v rebríčku je novinka, konkrétne comebackový album skupiny No Doubt s názvom Push And Shove (2012). Je to prvá štúdiovka kapely po 11 rokoch. Z albumu už vyšli dva single - Settle Down a Looking Hot. Z jednotky na štvorku v Billboarde klesla americká speváčka Pink s aktuálnou nahrávkou The Truth About Love (recenzia).

Prvú päťku uzatvára raper Lupe Fiasco s novinkou Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 1 (2012). Do top 10 sa dostal ešte jeden nový album, na šiestej pozícii je kanadský producent a dídžej deadmau5 s nahrávkou so zaujímavým názvom Album Title Goes Here (2012).

Pozrite si aktuálny rebríček Billboard 200

No Doubt feat. Busy Signal & Major Lazer - Push and Shove

PSY sa zatiaľ nevyzlečie, Gangnam Style je opäť na dvojke

Americká skupina Maroon 5 tento týždeň znovu odolala "útoku" 34-ročného juhokórejského rapera PSY na vrchol singlového rebríčka Billboard Hot 100.
Skladba One More Night, ktorá je tretím no. 1 hitom v kariére Maroon 5, pochádza z piatej štúdiovky s názvom Overexposed (2012). Z tohto albumu kapela vydala už aj úspešný singel Payphone (feat. Wiz Khalifa).

V súčasnosti azda najsledovanejšia pieseň na svete - hit Gangnam Style - je s minimálnym odstupom opäť na druhom mieste. PSY tak zatiaľ nemusí na túto hudbu tancovať polonahý, čo svojim fanúšikom sľúbil v prípade, že sa piesni podarí dobyť americký rebríček. Na čelo by sa však mohol dostať v ďalšom vydaní Billboardu. Ak sa tak stane, 34-ročný Psy bude prvým Juhokórejčanom, ktorému sa to podarilo.

V rebríčku Billboard Hot 100 sa nič nezmenilo ani na ďalších troch priečkach. Na tretej pozícii je rovnako ako pred týždňom americká kapela Fun so singlom Some Nights. Štvrté miesto patrí domácej country-popovej speváčke Taylor Swift a jej skladbe We Are Never Ever Getting Back Together. Prvú päťku znovu uzatvára ďalšia americká speváčka Pink so singlom Blow Me (One Last Kiss).

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Mumfordandsons.com

Súvisiaci interpreti: Mumford & Sons