Jedna z medzinárodne najúspešnejších francúzskych speváčok posledných rokov - sympatická, všestranná a mimoriadne talentovaná pesničkárka ZAZ - ponúka viac než týždeň pred vydaním svoj druhý album Recto Verso na vypočutie prostredníctvom streamu na iTunes. Očakávaná nahrávka pritom oficiálne vychádza až 13. mája.

ZAZ, charizmatická speváčka so silným, chrapľavým hlasom, si svojím debutovým eponymným albumom z roku 2010 získala priazeň fanúšikov aj kritikov. Jej prvotina dosiahla diamantové predaje v Nemecku, Poľsku, Belgicku, Švajčiarsku, Rusku a Turecku a celkovo sa z nej doteraz predali takmer dva milióny nosičov. Speváčkina fanúšikovská základňa sa rozrastá po celom svete, na Youtube jej videoklipy videlo viac ako 23 miliónov fanúšikov.

S prichádzajúcim druhým štúdiovým albumom Recto Verso vzrastajú očakávania, či sa speváčke podarí nadviazať na svoj nečakane úspešný debut a vložiť aj do druhej nahrávky takú radosť z hudby a nákazlivú živočíšnosť, ktorá je pre ZAZ typická. Jej kvality jednoznačne dokazuje aktuálny singel s názvom On Ira. Album Recto Verso je viac než týždeň pred vydaním zadarmo k dispozícii v plnej dĺžke na iTunes. Vypočuť si ho môžete na adrese itunes.com/zaz.


Biografia

Isabelle Geffroy, známa ako speváčka ZAZ, sa narodila vo francúzskom Tours 1. mája 1980. Jej poznávacím znamením je spev, v ktorom mieša pop, jazzové štýly a francúzsky šarm. Celosvetovo sa preslávila debutovým albumom Zaz z roku 2010, ktorý obsahoval megahit Je Veux. Jej neutíchajúca túžba po sebavzdelávaní ju doviedla na hudobnú školu CIAM (Musical Information and Activities Centre) v centre mesta Bordeaux, kde tiež prvýkrát vystúpila na pódiu.

Umelecké pokroky ju viedli k rozvíjaniu talentu v bluesovom žánri, úspech mala však aj s latino-rockovou kapelou Don Diego a vystúpila aj na festivale Musiques Métisses d'Angoulême. Neskôr ZAZ objavila nové hudobné možnosti a presťahovala sa do Paríža, kde si zarábala aj v kabarete spievaním päť hodín denne sedem dní v týždni. V roku 2009 sa stala prekvapivou víťazkou finále tretieho ročníka talentovej súťaže Tremplin Génération France Bleu/Réservoir, ktoré sa odohralo v parížskej Olympii. Postupne pripravovala skladby na svoj prvý album a medzinárodný úspech na seba dlho nenechal čakať. 
 
V štúdiu aj na pódiu sa s ľahkosťou pohybuje od jazzu k blues a od francúzskych pesničiek po africké, andalúzske, brazílske či latinskoamerické žánre. O tom, že je skutočne speváčkou, ktorá je doma v mnohých hudobných štýloch, sa mohli vlani presvedčiť aj návštevníci českého festivalu Colours of Ostrava. Aj tento rok v lete vystúpi neďaleko Slovenska - v rámci turné k albumu Recto Verso totiž zavíta na festival Sziget, ktorý sa bude konať od 5. do 12. augusta v Budapešti.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová z vydavateľstva Sony Music.

Súvisiaci interpreti: Zaz