Po debutovom albume V spektre vydáva košická kapela Dennica nový singel A čo my?. Nahrávanie piesne prebiehalo v marci v košickom štúdiu Sinus Record a v domácom štúdiu skupiny Dennica. O mix a master sa postaral Marián Gajdoš (Geboorah).

Autorkou textu je speváčka Denisa Mackaľová: "Text piesne A čo my? je reakciou na rôzne spoločenské situácie, s ktorými sa všetci denne stretávame, a ktoré nás často brzdia na našej životnej ceste."

Začiatky skupiny Dennica siahajú do roku 2020, kedy Denisa Mackaľová (spev) a Tomáš Huszaník (gitara) pôsobili ešte ako hudobná dvojica. Z ich pera vzišiel debutový album  V spektre, ktorý mal premiéru v máji 2022. Album nahrávali svojpomocne, v domácom štúdiu. Krátko potom sa k dvojici pridali ďalší hudobníci, a tak kapela aktuálne pôsobí v zložení Denisa Mackaľová (spev a texty), Tomáš Huszaník (gitara), Igor Ruman (klávesy), Dušan Herák (basgitara) a András Szabó (bicie).

Dennica svojou tvorbou nadväzuje hlavne na domácu bigbítovú a art rockovú scénu. V ich hudbe však cítiť aj vplyvy domácej ľudovej ale aj svetovej bluesovej, jazzovej, rockovej či soulovej hudby.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Huszaník. Text správy sme upravili.