Americká speváčka Lana Del Rey debutuje so svojou druhou štúdiovkou Born To Die (2012) na prvom mieste britského albumového rebríčka. Počas prvého týždňa sa z tejto nahrávky predalo vo Veľkej Británii viac ako 117-tisíc kópií, čo je viac než ďalšie štyri albumy v prvej päťke dohromady. Born To Die je taktiež zatiaľ najrýchlejšie sa predávajúcim albumom tohto roka.

Lana Del Rey sa dostala do povedomia hitom Video Games, s ktorým sa dokázala dostať do Top 10 britského singlového rebríčka. Speváčka s občianskym menom Elizabeth Grant nedávno zverejnila klip k singlu Born To Die, kde sa predstavila so živými tigrami. Okrem spomínaných skladieb sa na jej očakávanom albume Born To Die, ktorý vyšiel 30. januára, nachádzajú aj ďalšie už známe piesne Blue Jeans, Off to the Races a This Is What Makes Us Girls. Nedávno tiež prezradila, že by chcela opäť vydať svoj album z roku 2010 Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant.

Lana Del Rey - Born to Die

Na dvojke sa umiestnila druhá a zároveň posledná tohtotýždňová novinka v Top 10, ktorou je dvanásty album kanadského pesničkára Leonarda Cohena s názvom Old Ideas (2012). Na tretie miesto klesla minulotýždňová jednotka - debutová štúdiovka anglického speváka Eda Sheerana + (2011). Pokles zaznamenala aj Adele s albumom 21 (2011), ktorej patrí aktuálne štvrtá priečka. Prvú päťku tento týždeň uzatvárajú Coldplay s nahrávkou Mylo Xyloto (2011), ktorej v predchádzajúcom vydaní UK Chartu patrilo druhé miesto.



Singlový rebríček dobyl francúzsky producent a DJ David Guetta a austrálska speváčka Sia dobyli britský singlový rebríček. Podarilo sa im to s ich spoločným hitom Titanium, ktorý sa pred týždňom umiestnil na druhej priečke. Skladba pochádza z Guettovho piateho albumu Nothing But The Beat (2011).

Na dvojke debutuje 18-ročná kanadská speváčka Alyssa Reid so skladbou Alone Again, v ktorej hosťuje raper P. Reign. Zo sedmičky na trojku sa posunuli belgický hudobník Gotye a novozélandská speváčka Kimbra so spoločnou piesňou Somebody That I Used To Know. Pokles o jednu priečku zaznamenala anglická speváčka Jessie J so skladbou Domino, ktorá je aktuálne na štvorke. Na piatom mieste sa rovnako ako pred týždňom nachádza americký rapper Flo Rida so singlom Wild Ones, v ktorom hosťuje Sia. Minulotýždňová jednotka - singel Twilight barbadoskej formácie Cover Drive klesol až na šieste miesto.

David Guetta feat. Sia - Titanium

Britský rebríček albumov (29. januára 2012 - 4. februára 2012):

1. Lana Del Rey - Born To Die
2. Leonard Cohen - Old Ideas
3. Ed Sheeran - +
4. Adele - 21
5. Coldplay - Mylo Xyloto
6. Jessie J - Who You Are
7. Rizzle Kicks - Stereo Typical
8. Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds
9. David Guetta - Nothing But The Beat
10. Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans

Britský rebríček singlov (29. januára 2012 - 4. februára 2012):

1. David Guetta feat. Sia - Titanium
2. Alyssa Reid feat. P. Reign - Alone Again
3. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
4. Jessie J - Domino
5. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
6. Cover Drive - Twilight
7. Rizzle Kicks - Mama Do The Hump
8. Kelly Clarkson - Stronger
9. Lana Del Rey - Born To Die
10. Pitbull feat. Chris Brown - International Love
Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/lanadelrey