Slovenský gitarista a skladateľ David Kollar vydal v posledný júnový deň svoj v poradí siedmy nosič. Album s názvom The Son, ktorý muzikant venoval svojmu chorému synovi, vyšiel v slovenskom vydavateľstve Hevhetia.

David Kollar ponúka ukážky z nového albumu aj na svojej oficiálnej stránke davidkollar.sk v sekcii Music. Na novom CD hosťujú aj speváčka Lenka Dusilová, ktorá spieva v troch skladbách a poľská vokalistka India Czajkowska.

"Chcel som sa k albumu postaviť inak ako doteraz. Použil som len elektrickú gitaru na ktorej som vyrobil všetky ruchy a zvuky, mandolínu na ktorej hrám slákom, Gamelan, hlas Lenky Dusilovej a Indie Czajkowskej. Skladby vznikli na základe improvizácii, ktoré som nahrával vo Varšave v štúdiu Tadeusza Sudnika a neskôr v mojom štúdiu na Slovensku," hovorí o albume autor.

Ani v júli si však David nevydýchne, už čoskoro totiž začína pracovať na ďalšej nahrávke v rámci dua Kollar/Borlai s Gergom Borlaiom, ktorý bol magazínom Drummer World zaradený medzi Top 10 najlepších bubeníkov na svete. V tomto projekte sa stretne hudobné spojenie bicích, elektrickej gitary a elektroniky. 25. júla tiež spoločne s ďalšími interpretmi vystúpia v košickom Ges klube, kde sa predstavia ako projekt Artrance.


Informácie pre redakciu Hudba.sk poskytol David Kollar.

Foto: Myspace.com/davidkollar

Súvisiaci interpreti: David Kollar