Silnejšiu trojku si predstaviť len ťažko, ich albumy patria k tomu najlepšiemu, čo tento rok vyšlo. V občasnej kompilačnej rubrike "Nové videoklipy" často lenivo spájame absurdné kombinácie interpretov, ktorí v krátkom čase zverejnia nové oficiálne videá a nám sa nechce uverejňovať toľko správ. Tentokrát sa však zišli skutoční velikáni.

Albumy Random Access Memories, Push the Sky Away a The Next Day by si mal aspoň raz vypočuť každý fanúšik kvalitnej hudby. To isté platí aj o čerstvo zverejnených videoklipoch, ktoré sa oplatí vidieť.

Francúzske duo Daft Punk má nové video k piesni Instant Crush. Vo videu si zahral líder newyorskej kapely The Strokes Julian Casablancas, ktorý v skladbe naspieval aj vokály. O réžiu klipu sa postaral Warren Fu. Pieseň Instant Crush je štvrtým singlom z albumu Random Access Memories, ktorý Daft Punk zverejnili tento rok v máji. Z nahrávky pochádzajú aj single Lose Yourself to Dance, Doin' It Right a tiež hit Get Lucky, ktorý britský hudobný magazín New Musical Express (NME) označil za najlepšiu skladbu roka 2013.  


Austrálska formácia Nick Cave And The Bad Seeds zverejnila videoklip ku skladbe Higgs Boson Blues. Klip zachytáva kapelu zoskupenú okolo speváka Nicka Cavea, ako prezentuje skladbu naživo v tmavej miestnosti. Na videu sa podieľali aj Iain Forsyth, Jane Pollard a Lol Crawley. Pieseň pochádza z 15. albumu kapely Push the Sky Away, ktorý vyšiel vo februári. Na nahrávke sa nachádzajú aj single ako We No Who U R, Jubilee Street a Mermaids.  


Britský hudobník David Bowie predstavil videoklip k piesni I'd Rather Be High (Venetian Mix). V prevažne čierno-bielom videu použili aj zábery z prvej svetovej vojny, vrátane scén, v ktorých tancujú muži s plynovými maskami na hlavách. Skladba I'd Rather Be High (Venetian Mix) je súčasťou špeciálneho setu s názvom The Next Day Extra. Ten vyšiel 4. novembra a obsahuje spevákov ostatný album The Next Day (2013), bonusové CD a tiež DVD, na ktorom sú videoklipy k piesňam Where Are We Now?, The Stars (Are Out Tonight), The Next Day a Valentine's Day. Pieseň tiež nedávno použili v reklame značky Louis Vuitton, v ktorej si zahral aj Bowie.  


Zdroj: SITA; úprava: Hudba.sk
Foto: David Black - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Daft Punk, David Bowie, Nick Cave & Bad Seeds