Páni z Orchestra Manoeuvers In The Dark sú znechutení zo súčastného stavu demokracie. Pesnička Kleptocracy, ktorá pochádza z minuloročného štrnásteho albumu Bauhaus Staircase, priamo pomenúva ich vnímanie aktuálnej politickej situácie. Dvojica hovorí o šialenstve, ktoré ich núti zaujať jasný postoj.

Singel Kleptocracy vyjde 22. marca aj v limitovanej edícii na vinyle a CD. "Toto je najpolitickejšia pieseň, akú sme kedy nahrali. Kapela verí, že demokracia je jediný legitímny spôsob, ako vyvážiť rozdielne názory a vytvoriť fungujúcu zastupiteľskú vládu," povedal o novinke Andy McCluskey.

"Ešte sme neboli tak otvorene politickí. Čím sme starší, tým sme priamočiarejší. V súčasnej situácii musíte byť politicky uvedomelí, pretože sa deje toľko šialenstva, že ste nútení zaujať názor. Žiaľ, žijeme v časoch, keď nám vládnu zlodeji a do očí bijúci klamári. Demokraciu rozvrátila Kleptokracia," dodáva dvojica vo vyhlásení k singlovej novinke. Doplnkom k protestsongu je sci-fi videoklip, ktorého dej sa odohráva v nulovej gravitácii. V tomto priestore hrajú vesmírny koncert humanoidi bez tváre.

Andy McCluskey a Paul Humphers vyrazili začiatkom februára na turné k albumu Bauhaus Staircase. "Sme tak nadšení, že môžeme opäť koncertovať s úplne novým albumom, ktorý môžeme predviesť. Skladby z Bauhaus Staircase nám krásne zapadnú do setlistu – musíme si len vybrať, ktorých päť budeme hrať, keďže musíme ľuďom dopriať aj hity," priblížil koncept koncertov McCluskey.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)