Americká punk-rocková kapela Green Day dnes po štyroch rokoch vydáva nový album. Zároveň sa však vracia k jednej zo svojich najoceňovanejších štúdioviek, konceptuálnemu albumu American Idiot (2004). Členovia skupiny totiž spolupracujú so spoločnosťou HBO na filme, ktorý nakrútia podľa príbehu z tohto albumu.

Britskému týždenníku New Musical Express (NME) potvrdil informáciu líder formácie Billie Joe Armstrong, ktorý by sa mal v novinke objaviť ako St. Jimmy. Túto úlohu si už vyskúšal v muzikáli American Idiot, ktorého tvorcovia sa takisto inšpirovali spomínanou nahrávkou. "Také sú aktuálne plány. Dostali sme zelenú od HBO a pracuje sa tiež na prepisoch scenára, takže neviem, kedy presne začneme s nakrúcaním, všetky systémy sú v súčasnosti v pohybe," uviedol 44-ročný spevák a gitarista.

Album American Idiot vyšiel 20. septembra 2004. Nahrávka obsahuje v základnej verzii 13 skladieb, medzi ktorými sú aj single ako American Idiot, Boulevard of Broken Dreams, Holiday, Wake Me Up When September Ends a Jesus of Suburbia. Skladby sa tematicky zameriavajú na mladíka menom Jesus of Suburbia, ktorý prežíva obdobie plné hnevu a lásky. O produkciu štúdiovky sa postaral Rob Cavallo.

Kapela Green Day práve dnes vydáva nový album Revolution Radio, z ktorého pochádza napríklad singel Bang Bang. Formácia podporí novinku aj na turné, počas ktorého zavíta napríklad aj 21. januára do krakovskej Tauron Arény a o deň neskôr do pražskej Tipsport Arény.

Vypočujte si čerstvo vydanú štúdiovku na Deezeri: 



Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Green Day