Skladbu Karibik, ktorú nahral Robo Opatovský s Michalom Šepsom, zakázalo vydavateľstvo Universal v minulom roku vysielať. Teraz ju však už môžu rádiá zaradiť do playlistov a Opatovský dúfa, že na druhý pokus sa stane letným hitom. Pomôcť by k tomu mal videoklip, najprv však Opatovský musí nájsť Šepsa, s ktorým sa mu už dlhšiu dobu nedarí spojiť. A keď ho aj nájde, nie je si istý, či ho ešte ľudia poznajú...

Situáciu s hraním Opatovského singla pred takmer rokom skomplikoval finalista súťaže Česko-Slovensko hľadá Superstar Michal Šeps. Prehliadol totiž, že podpísal s vydavateľstvom Universal zmluvu, ktorá mu zakazovala spolupracovať s niekým iným skôr, než nahrá vlastný album. Vydavateľstvo preto stoplo vysielanie skladby v rádiách.

Napriek tomu skladba na jeseň minulého roka vyšla na albume Roba Opatovského s názvom 2012. Keďže sólová kariéra Michala Šepsa sa doposiaľ nerozbehla, môže v tomto roku Opatovský použiť ich spoločnú skladbu aj oficiálne ako rádiový singel. Navyše ju Universal vydá aj na svojej výberovke tanečných hitov.

Čas, kým pesnička nemohla byť verejne prezentovaná, Opatovský využil na to, aby ju vylepšil. "V pôvodnom texte skladby som použil slovo plavky, no nepáči sa mi. Nie je dosť zvukomalebné. Zmenil som preto celý verš, aby som sa mu vyhol," smeje sa spevák.

Robo Opatovský feat. Michal Šeps - Karibik

K piesni Karibik pravdepodobne vznikne aj videoklip, do ktorého by Opatovský rád angažoval aj hosťujúceho Michala Šepsa. Nedokáže sa s ním však spojiť. "Pozýval som ho aj na krst môjho albumu, no prišla len jeho priateľka Alžběta Kolečkářová. Už vtedy mali problémy a nekomunikovali spolu. Skúšal som ho kvôli videu kontaktovať, no nedarí sa mi. Budem sa musieť spojiť s Michalovým manažmentom, aby ho našli," priznáva Opatovský. Možno je odpoveď na túto záhadu priamo v názve skladby...

Rozpačité skúsenosti so Šepsom ho odrádzajú od ďalšej spolupráce so začínajúcimi spevákmi. "Jediný, kto vyšiel zo speváckej súťaže a je stálicou, je Peter Cmorik. Už predtým bol muzikantom, ktorý účinkoval aj v zahraničí, komponuje hudbu. Pri Michalovi Šepsovi mám obavy, či si ho ľudia dnes vôbec budú ešte pamätať," dodal spevák, ktorý zo svojho posledného albumu vydal už tri single - Piatok, Tvoj hlas a S tebou.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigálová, PR manažérka Roba Opatovského.

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský