Kanadský zubár Daniel Zuk, ktorý je veľkým fanúšikom kapely The Beatles, chce naklonovať zosnulého speváka Johna Lennona. Plánuje na to použiť DNA z hudobníkovho zuba, ktorý kúpil v roku 2011 na aukcii za 20-tisíc libier. Aktuálne sa dokonca vyjadril, že ho chce vychovať bez drog a cigariet.

"Ak si vedci myslia, že môžu naklonovať mamuty, potom ďalším kandidátom môže byť práve John Lennon. Bude to naozaj euforický pocit, keď raz poviem, že som mal malý podiel na návrate jednej z najväčších rockových hviezd. Veľa fanúšikov si pamätá, kde boli, keď sa dopočuli o jeho smrti. Dúfam, že žijú tiež preto, aby sa raz dopočuli, že dostal ďalšiu šancu," vyjadril sa dávnejšie Daniel Zuk.

Aktuálne však zubár zachádza ešte ďalej. "Ľudia by ho mohli vnímať ako môjho syna. Pochopiteľne by bol absolútne presným duplikátom originálu, ale rád by som ho držal ďalej od drog a cigariet," uviedol Zuk v rozhovore pre Channel 4.

Jeden klonovaný Lennon nestačí

Šokujúco vyznievajú aj jeho slová o nárokovaní majetku. "Nemyslím si, že by som mal právo vlastniť jeho majetok. Ale ak by už bol dostatočne starý, mohol by si naň nárokovať on," spresnil. Čerešnička na torte celého rozhovoru však prišla až v momente, keď Zuk dodal, že pri jednom Lennonovi by to skončiť nemuselo. "Ak sa to podarí raz, tak to bude fungovať opäť, nie?"

Legendárny John Lennon venoval svoj poškodený zub - stoličku - ešte v 60. rokoch minulého storočia svojej vtedajšej gazdinej Dot Jarlett. Daniel Zuk zub kúpil v roku 2011 na aukcii za 20-tisíc libier a odvtedy na seba púta pozornosť. O celej kauze dokonca vznikla aj webstránka www.johnlennontooth.com, na ktorej môžete sledovať jej aktuálny vývoj.

Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: Johnlennontooth.com

Súvisiaci interpreti: John Lennon