Projekt Džez v príbehoch / Noci s ikonami džezu prichádza s obnovenou premiérou do klubu Blue Note v Novom Meste nad Váhom. V piatok 17. mája bude pulzovať príbehmi hudby, ktoré sa písali v USA počas minulého storočia. Zaznejú populárne skladby v podaní známych hudobníkov ako sú Adriena Bartošová, Berco Balogh či Gabriel Jonáš.

Džez v príbehoch / Noci s ikonami džezu je projekt, ktorý rozpráva príbehy zo životov kedysi slávnych skladateľov a interpretov. V stretnutiach skúsených džezmenov s mladou generáciou umelcov prináša program plný evergreenov, ktoré sú mnohým známe a iným aspoň povedomé. Broadwayské hity uviedol v Džeze v príbehoch minulej sezóny Peter Lipa.

Noc s ikonami džezu v Blue Note bude patriť predovšetkým skladateľským a textárskym esám amerického muzikálu, Rogers / Hart / Hammerstein II. Po prvom hite Manhattan nasledovali skladby My Funny Valentine, Lady Is A Tramp, Where Or When alebo Bewitched. Dnes ich už poslucháči môžu poznať aj v podaní Lady Gaga, Tonnyho Bennetta, Amy Winehouse, Georgea Michaela alebo Chaky Khan. Kapelu bude tvoriť trio s fantastickým klaviristom Gabrielom Jonášom, kontrabasistom a basgitaristom Martinom Kapusníkom a bubeníkom Mariánom Ševčíkom. Spievať budú Berco Balogh, Adriena Bartošová, Jana Gavačová a Samuel Hošek


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla autorka projektu Jana Gavačová.