Škótske synthpopové trio Chvrches predstavilo novú skladbu s názvom Warning Call. Takmer päťminútová novinka vznikla pre soundtrack videohry Mirror’s Edge Catalyst, ktorá sa dostane na európsky trh 9. júna.

Glasgowská formácia, ktorá sa preslávila singlami ako The Mother We Share, Gun či Lies, sa v lete predstaví aj na festivaloch v okolitých krajinách. Najskôr vystúpi na českom festivale Rock For People, ktorý sa bude konať od 3. do 5. júla v Hradci Králové. Chvrches vystúpia v pondelok 4. júla. Okrem toho ich 15. augusta čaká aj Sziget v Budapešti.


Chvrches v zložení Lauren Mayberry, Martin Doherty a Iain Cook vznikli v roku 2011. Skupina vydala v septembri 2013 debutový album The Bones Of What You Believe, z ktorého pochádzajú spomínané single The Mother We Share, Gun, Lies ako aj Recover, We Sink alebo Under The Tide. Nahrávka sa v britskom rebríčku dostala najvyššie na deviatu priečku. Vlani ponúkli druhý album Every Open Eye, ktorý sa v UK Charte umiestnil na štvrtej priečke. Štúdiovka obsahuje single Leave a Trace, Never Ending Circles, Clearest Blue a Empty Threat.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/CHVRCHES

Súvisiaci interpreti: Chvrches