Debutová eponymná štúdiovka anglickej indiepopovej skupiny Blossoms sa ihneď po vydaní dostala na prvé miesto britského albumového rebríčka. "Sme absolútne nadšení, že je album na prvej priečke. Z lešenia na vrchol rebríčkov, kto by to bol povedal? Viva Stockport!," vyjadrili sa členovia kapely pre OfficialCharts.com.

Z novinky, ktorá vyšla v piatok 5. augusta, sa v prvom týždni predalo vo Veľkej Británii o 9 500 kópií viac než z albumu Landlord (2016) rappera Giggsa. Ten skončil na druhej priečke, pričom prvú trojicu uzavrela nahrávka Views (2016) kanadského rappera Drakea.

Na štvrtom mieste sa umiestnila výberovka All Over The World: The Very Best Of (2005) od anglickej formácie Electric Light Orchestra a na piatej priečke figuruje tohtoročná debutová eponymná štúdiovka indierockovej skupiny Viola Beach, ktorej členovia zahynuli vo februári pri autonehode vo Švédsku.



Formácia Blossoms vznikla v roku 2013 v Stockporte a tvoria ju Tom Ogden (spev, gitara), Charlie Salt (basgitara), Josh Dewhurst (gitara), Joe Donovan (bicie) a Myles Kellock (klávesy, syntetizátor). Zo spomínaného eponymného albumu pochádzajú single ako napríklad Blow, Cut Me And I'll Bleed, Charlemagne, At Most A Kiss alebo Getaway. Okrem toho má kapela na konte štyri EP nahrávky, pričom zatiaľ poslednú s názvom At Most A Kiss vydali tento rok.  

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/blossomsband