Slovenský spevák a skladateľ Peter Aristone sa po viac ako roku pripomína s novým singlom. Carousel of Dreams, teda kolotoč snov, podľa hudobníka symbolizuje celý náš život, udalosti opakujúce sa v slučkách tých istých chýb a rozhodnutí.

"V piesni spievam o veľkom sne, ktorý by každý človek mal mať, aby ho motivoval ísť stále ďalej a nevzdával sa, aj vo chvíľach, keď je mu najťažšie. Žijeme pre náš sen a sme ochotní podstúpiť riziko a niekoľkonásobné zlyhanie, len preto, aby sme ho dosiahli, a nikdy to neprestaneme skúšať. A na tento 'kolotoč' naskakujeme znova a znova, tak, že sa nám každému náš kolotoč snov v mnohých situáciách opakuje," hovorí o svojej novej piesni Peter Aristone.

Hudba aj text novinky Carousel of Dreams vznikli v spolupráci s britským skladateľom Sachom Skarbekom, ktorý má na svojom konte spolupráce s umelcami ako James Blunt, Adele alebo Miley Cyrus. Za konečným zvukom skladby stojí slovenské producentské duo Tom Lobb a Martin Zaujec z Beyond Music a o mastering sa postaral dvojnásobný držiteľ Grammy Dale Becker.

K piesni vzniklo aj romantické lyric video, ktoré vizuálne podporuje atmosféru zasnenej akustickej piesne. Carousel of Dreams môžete počúvať aj na všetkých streamovacích platformách.

Peter Aristone je slovenský spevák, skladateľ, multiinštrumentalista a producent, ktorý sa zabýval v Prahe a svojou tvorbou oslovil aj popredných hudobných producentov v Anglicku. Na svojich albumoch a piesňach má ich podpis a za sebou má aj ďalšie spolupráce s mnohými z nich ako napr. Greg Haver (Manic Street Preachers, Mel C, Bullet For my Valentine) alebo Sacha Skarbek (James Blunt, Miley Cyrus, Adele, Lana Del Rey, Jason Mraz, Tears for Fears, Duffy).

Petrova skladba Gold sa v roku 2016 dostala do rotácie americkej MTV U, absolvoval aj úspešné turné po Amerike a Európe s Marcom Broussardom. V júni roku 2020 vydal Peter svoj doteraz posledný album s názvom The Hit, hlavným producentom albumu bol Mark Plati, známy spoluprácou s Davidom Bowiem. V auguste roku 2020 sa druhý singel z tohto albumu Far, stal piatou najhranejšou skladbou v českom éteri.

Na Slovensku Peter Aristone nehráva často, ale práve v týchto dňoch máte hneď niekoľko príležitostí vidieť ho. Už dnes (14.12.) vystúpi v Späthovej vile v Banskej Bystrici, v piatok (15.12.) zahrá na Vianočných trhoch v Hlohovci a v sobotu 16. decembra má koncert v Bratislave v .klube pod lampou. Novinky umelca môžete sledovať na jeho oficiálnom webe www.peteraristone.com a sociálnych sieťach.

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Kršňák z agentúry ProMusic. Správu sme upravili.